Yoghurtis med rabarber og hvid chokolade 4
Denne opskrift på yoghurtis er måske ikke den klassiske, som du kender, men den smager fantastisk og er muligvis endnu nemmere at lave. Vi kombinerer her frisk rabarberkompot med hvid chokolade til en cremet fornøjelse. Og som prikken over i'et har vi toppet den hjemmelavede is med ODENSE hvid chokoladesauce. Følg den enkle opskrift nedenfor og nyd din helt egen hjemmelavede is.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 4 personer
-
Rabarberkompot
- 1 Vaniljestang
- 100 g Sukker
- 300 g Rensede Rabarber
- 0,50 dl Vand
-
Yoghurtis
- 1 liter Græsk Yoghurt 10%
Sådan gør du
Rabarberkompot
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
- Snit rabarberne og kom dem i en gryde med sukkeret, vaniljesukkeret, vaniljestangen og vandet. Lad rabarberne simre ved svag varme til en kompot i ca. 10 min.
- Tag vaniljestangen op, og mos rabarberne let med en gaffel. Afkøl rabarberkompotten.
Yoghurtis
- Hak chokoladen groft, og vend yoghurten med rabarberkompot og den groft hakkede chokolade.
- Fordel iscremen i en beholder med låg, og frys iscremen i min. 3 timer. Rør i den undervejs.
- Tag isen ud ca. 1 time før servering. Når issen er letfrossen fordeles den i 4 serveringsglas eller skåle. Top herefter med hvid chokoladesauce.
Tip
Isen bliver meget hård under nedfrysningen, lidt a la en sorbetis. Det er derfor vigtigt, at isen tages ud af fryseren ca. 1 time før servering, for at den får den helt rigtige konsistens.
Skal isen spises samme dag som den tilberedes, kan du med fordel nyde den så snart, den er let frossen.
Find endnu flere opskrifter på hjemmelavet is her