Lakrids-Issandwich 8
Der er noget helt særligt over en god issandwich – især når den er hjemmelavet og fyldt med cremet lakridsis mellem to bløde chokoladebunde. Denne opskrift kombinerer det søde med det salte og giver dig en isdessert, der både overrasker og forkæler. Perfekt som en frisk afslutning på en middag – eller bare når du har lyst til noget ekstra godt. Hjemmelavet is behøver nemlig ikke være svært, og her får du en kombination, der både imponerer og smager fantastisk.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 stk.
-
Kager
- 75 g Sukker
- 175 g Hvedemel
- 2 spsk Kakao
- 150 g Smør
- 1 Æggeblomme
- 1 liter Vaniljeis
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Bland sukker, hvedemel, revet marcipan og kakao. Smuldr smørret i, og bland med smeltet chokolade. Saml dejen med æggeblomme, og læg den på køl i 30 min.
- Vend vaniljeisen ud af bøtten og skær 4 tykke skiver af den. Med en rund udstikker, stikkes der 8 cirkler ud. Læg straks den udstukkede iscirkler, i fryseren igen.
- Rul dejen ud, og udstik 16 runde kager, der passer til iscirklerne. Bag kagerne 10-12 min. ved 180°C, og afkøl derefter kagerne på en rist.
- Læg isen imellem to kager, tryk kagerne sammen, og ret kanten til med en kniv hele vejen rundt. Sæt straks sandwichen tilbage i fryseren, mens de andre laves.
- Hak og smelt chokoladen over vandbad. Tag skålen af vandbadet, rør i chokoladen (chokoladen skal være flydende, men endelig ikke for varm). Dyp hurtigt en issandwich halvt ned i chokoladen.
- Drej rundt og drys straks med krymmel, inden chokoladen stivner. Det går hurtigt, så hav tingene klar.
- Server direkte fra fryseren- evt. med ekstra lakridssauce.
Tip
Holdbarhed 3-4 dage i fryseren
Se endnu flere opskrifter på hjemmelavet is og andre isdesserter