Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 8 anmeldelser

Iskage 6

Her har du en supernem opskrift på en skøn iskage. I denne iskage er der tilføjet chokolade chunks og hakkede hasselnødder, og så er den toppet med vores altid skønne chokoladesauce, der jo er som skabt til en lækker is.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Rabarbercrudité

  1. Skræl rabarber tyndt med en tyndskræller og læg strimlerne i isvand i ca. 30 minutter.

Vaniljekage 

  1. Flæk vaniljestængerne på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
  2. Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Pisk længe til sukkeret er opløst.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen. Tilsæt revet marcipan og rør det sammen.
  4. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør til sidst yoghurt i. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform ca. Ø 20-22 cm og bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
Vaniljecreme
  1. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
  2. Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, mælk og fløde i en gryde, men gem ca. 1 dl mælk i en skål, og bring det i kog.
  3. Tilsæt sukker, maizena og æggeblommer til den ene dl mælk og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
  4. Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
  5. Pisk fløden til let skum og vend den i cremen. 

Samling 

  1. Del den afkølede vaniljekage på midten og smør et lag vaniljecreme (ca. halvdelen) på bunden. Sæt kagens top på igen.
  2. Smør resten af vaniljecremen på toppen af kagen.
  3. Skrab tynde chokoladespåner af den hvide chokolade med en skarp kniv. (Skrab på den glatte side af blokchokoladen)
  4. Vrid vandet fra rabarberspånerne og pynt kagen med rabarbercrudité, hvide chokoladespåner og ODENSE Mini Perler.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften