Islagkage med mandel-/nøddebund 8
Vil du imponere dine gæster med et brag af en hjemmelavet isdessert, så er her et rigtig godt bud på en lækker islagkage. Islagkagen består af en mandel/nøddebund toppet med hvid chokoladeparfait og afskallede hasselnødder. Oplagt som eks. nytårsdessert.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Hasselnøddebund
- 3 stk. Æggehvider (á 36 g/stk)
- 150 g Flormelis
- 75 g Mandler
- 75 g Hasselnødder
-
Hvid chokoladeparfait
- 1 stk. Vaniljestang
- 3 spsk Sukker
- 4 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 2,50 dl Piskefløde
- 50 g afskallede Hasselnødder
-
Pynt
- Stedmoderblomster, spiselige
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Mandel-/nøddebund
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk i yderligere et minut.
- Kom mandler og hasselnødder i en blender, og kør til nødderne er groft hakkede. Vend nødderne i marengsmassen.
- Beklæd bunden af en springform på ca. 20 cm diameter med et stykke bagepapir. Pensl kanten med lidt smeltet smør.
- Fordel nøddemarengsen i formen. Bank den let mod bordet, og bag den i midten af ovnen i ca. 1 time. Bruger du en form med lidt større diameter, skal bunden bages lidt kortere tid.
Hvid chokoladeparfait
- Hak de hvide chokoladeknapper groft, og smelt dem i mikroovn eller over vandbad.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud i sukkeret. Bland sukker og vaniljekorn med æggeblommerne, og pisk massen tyk med en håndmikser i ca. 5 minutter. Rør den smeltede chokolade i æggemassen.
- Pisk fløden til blødt skum, og vend skummet i chokoladecremen. Hak de afskallede hasselnødder groft, og vend dem i chokoladecremen.
- Fordel chokoladecremen ovenpå kagen og stil den tildækket i fryseren til næste dag.
Pyntning inden servering
- Tag kagen ud af fryseren.
- Temperer chokoladen som angivet på emballagen, og dekorer kagen med en tynd stråle. Knus lidt frysetørrede hindbær og drys over, og top med hvide stedmoderblomster.
Tip
Kagen skal sagtens laves i god tid, da den skal stå på frost minimum til næste dag.
Kagen kan også pyntes med eks. løsfrosne hindbær, Bronzestøv og Mix Knas-kulger.
Opskriften er en af vores mange forslag til nytårsdesserter.