Sværhedsgrad
Forberedelsestid
1 timer
Samlet tid
8 timer

Islagkage med mandel/nøddebund 8

Vil du imponere dine gæster med et brag af en hjemmelavet isdessert, så er her et rigtig godt bud på en lækker islagkage. Islagkagen består af en mandel/nøddebund toppet med hvid chokoladeparfait og afskallede hasselnødder. Oplagt som eks. nytårsdessert.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Mandel/nøddebund

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt flormelis, og pisk i yderligere et minut.
  3. Kom mandler og hasselnødder i en blender, og kør til nødderne er groft hakkede. Vend nødderne i marengsmassen.
  4. Beklæd bunden af en springform på ca. 20 cm diameter med et stykke bagepapir. Pensl kanten med lidt smeltet smør.
  5. Fordel nøddemarengsen i formen. Bank den let mod bordet, og bag den i midten af ovnen i ca. 1 time. Bruger du en form med lidt større diameter, skal bunden bages lidt kortere tid.

 

Hvid chokoladeparfait

  1. Hak de hvide chokoladeknapper groft, og smelt dem i mikroovn eller over vandbad.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud i sukkeret. Bland sukker og vaniljekorn med æggeblommerne, og pisk massen tyk med en håndmikser i ca. 5 minutter. Rør den smeltede chokolade i æggemassen.
  3. Pisk fløden til blødt skum, og vend skummet i chokoladecremen. Hak de afskallede hasselnødder groft, og vend dem i chokoladecremen.
  4. Fordel chokoladecremen ovenpå kagen og stil den tildækket i fryseren til næste dag.

 

Pyntning inden servering

  1. Tag kagen ud af fryseren.
  2. Temperer chokoladen som angivet på emballagen, og dekorer kagen med en tynd stråle. Knus lidt frysetørrede hindbær og drys over, og top med hvide stedmoderblomster.

Tip

Kagen skal sagtens laves i god tid, da den skal stå på frost minimum til næste dag.

Kagen kan også pyntes med eks. løsfrosne hindbær, Bronzestøv og Mix Knas-kulger.

Produkter i opskriften