Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
6 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Hjemmelavet stracciatella is 14

Hvem er ikke vild med stracciatella is? Så får du her opskriften på din helt egen hjemmelavet stracciatella is. Isen skal laves på ismaskine, for at få den helt rigtige cremede konsistens og de lækre chokolade flager.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Varm piskefløde, sødmælk, glukosesirup og 100 gram sukker op til kogepunktet.
  2. Pisk æggeblommer, 100 g sukker og korn fra vaniljestangen (kom den tomme stang i flødeblandingen) let sammen.
  3. Hæld langsom den varme flødeblanding i æggeblommerne under omrøring og hæld det hele tilbage i gryden. Legér cremen til 82 grader under konstant omrøring. Tag straks gryden af varmen og sigt cremen. Lad cremen køle af i køleskabet, evt. til dagen efter.
  4. Kom cremen i ismaskinen og lad den kører til cremen har softice konsistens.
  5. Smelt chokoladen og hælde den i en tynd strålen, i iscremen, så chokoladen fordeler sig i små flager.
  6. Fordel iscremen i 2 springforme på 20cm Ø og frys dem med det samme, i min 4 timer.

Tip

Du kan finde mange flere opskrifter på isdesserter lige her.

Top stracciatella-isen med ODENSE Jordbærsauce og ODENSE Is Topping Hindbær for at give den et lækkert finish.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften