Sværhedsgrad
Arbejdstid
35 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Icecream cookies - sprøde kiks med hjemmelavet vaniljeis 10

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Vaniljeis:
  1. Pisk æg og sukker sammen til en luftigt creme.
  2. Kom vaniljekornene i en anden skål sammen med piskefløden, og pisk til flødeskum.
  3. Kom flødeskum i æggesnapsen og tilsæt mælk. Rør stille rundt til ingredienserne er vendt godt sammen.
  4. Hæld så blandingen i en ismaskine og ”kør” den til ønsket konsistens. Har du ikke en ismaskine, skal ismassen på frost natten over. Isen kan støbes i små skåle på størrelse med cookierne, eller bare kommes imellem kagerne som en kugle.

Cookies:

  1. Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker, marcipan og smør sammen i en skål. Tilsæt ægget.
  2. Bland mel, bagepulver og natron i en anden skål. Bland derefter indholdet i de to skåle. Rør til en ensartet masse, og tilsæt chokoladechunks.
  3. Vej dejen af med 50 g per portion og rul dem til kugler. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, og bag kagerne ved 175° C i 15-17 min. alt efter hvor sprøde man ønsker dem.
Samling:
  1. Læg de bagte cookies ud på bordet med bage siden opad.
  2. Læg vaniljeis på halvdelen af kiksene.
  3. Læg den anden halvdel kiks ovenpå vaniljeisen, og tryk iskagerne godt sammen, så isen hænger godt sammen med kagerne. Hvis ens cookies er meget bløde, kan man med fordel fryse dem lidt, så de ikke knækker når man samler sandwichen.
  4. Til sidst kan de dyppes i mørk chokolade eller kanten kan trilles i hakket chokolade stykker, som hænger fast i vaniljeisen.

Produkter i opskriften