Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Pistacie semi freddo 8

Resultatet af denne opskrift på pistacie semi freddo er en lækker og frisk dessert, som passer perfekt til påskens milde vejr. Pistaciemasse røres sammen med de øvrige ingredienser til semi freddoen og giver desserten en flot og forårsagtig farve - foruden en skøn smag af pistacie. Påskedesserten toppes med frisk frugt af ananas og papaya, som har trukket i en sirup af ananasjuice og passionsfrugt.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • Semi freddo

  • 200 g ODENSE Dessertmasse m/pistaciesmag 200g
  • 4 stk. Pasteuriserede æggeblommer
  • 2 stk. Pasteuriserede æggehvider
  • 50 g Flormelis
  • 2,50 dl Piskefløde
  • Marinerede frugter

  • 75 g Sukker
  • 2 dl Ananasjuice
  • 3 stk. Passionsfrugter
  • 3 stk. Kiwier
  • 3 stk. frisk Ananas i skiver
  • 1 stk. moden Papaya

Sådan gør du

  1. Rør pistaciemassen og æggeblommer godt sammen. Pisk æggehviderne stive, sigt flormelis i og pisk et kort øjeblik.
  2. Pisk fløden til flødeskum. Vend først halvdelen af fløden i pistaciemassen og vend dernæst æggehvider samt resten af fløden forsigtigt i.
  3. Kom iscremen i en form, gerne portionsforme og sæt den i fryseren til den er fast, men ikke helt hård. Hvis isen bliver for hård, sættes den i køleskabet 30 minutter inden servering.
  4. Bring sukker og ananas juice i kog og lad det koge til konsistensen er som tynd sirup. Halvér passionsfrugterne, skrab kødet ud og rør det i ananassiruppen.
  5. Skræl kiwifrugterne og skær dem i tern. Skær ananas og papaya i tern. Kom frugten i en skål, hæld siruppen over og lad det trække mindst 30 minutter. Servér frugterne til isen.