Isbombe med mørk chokolade og pistacie 12
Vil du imponere dine gæster med en hjemmelavet isdessert? Så får du her opskriften på lækre isbomber med mørk chokolade og pistacie. En oplagt dessert til nytår eller en anden festlig lejlighed.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 2 Halvkugle silikoneforme á 6 stykker
- 5 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 1 spsk Flormelis
- 5 dl Piskefløde
- Evt. hakkede Pistacienødder til pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Temperér chokoladen. Fyld den smeltede chokolade i to halvkugle silikoneforme, ved enten at pensle halvkuglerne forsigtigt med chokoladen, eller ved at hælde chokoladen i halvkuglerne, og derefter vende formen på hovedet, så overskydende chokolade løber ud. Sæt formene i køleskabet et øjeblik, til chokoladen har sat sig.
Pistacie is:
- Pisk æggeblommerne med flormelis, til en tyk æggesnaps.
- Pisk dessertmassen i æggesnapsen.
- Pisk fløden til let skum og vende den i snapsen.
- Fyld chokolade halvkugleformene op med cremen, og dæk formene til med husholdningsfilm. Stil formene i fryseren i ca. 4 timer.
Servering:
- Fordel lidt af chokoladesaucen i bunden af de tallerkener, isen skal serveres i.
- Tag isen ud af fryseren, og anret på chokoladesaucen.
- Drys/pensl isbomberne med guldstøv, og pynt evt. med hakkede pistacienødder.