Isbombe med mørk chokolade og pistacie 12
Vil du imponere dine gæster med en hjemmelavet isdessert? Så får du her opskriften på lækre isbomber med mørk chokolade og pistacie. Det ligner et vanskeligt dessertprojekt, der har taget virkelig lang tid at lave, men faktisk kan du lave isbomberne på bare 20 min. (dog skal de stå i fryseren i min. 4 timer, for at iscremen fryser). En oplagt dessert til nytår eller en anden festlig lejlighed.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
- 2 Halvkugle silikoneforme á 6 stykker
- Evt. hakkede Pistacienødder til pynt
Sådan gør du
- Temperér chokoladen. Fyld den smeltede chokolade i to halvkugle silikoneforme, ved enten at pensle halvkuglerne forsigtigt med chokoladen, eller ved at hælde chokoladen i halvkuglerne, og derefter vende formen på hovedet, så overskydende chokolade løber ud. Sæt formene i køleskabet eller fryseren et øjeblik, til chokoladen har sat sig.
- Kom den kolde dessertcreme i en skål, og pisk den let og luftig. Tilsæt pistaciemassen, og pisk igen.
- Fyld halvkugleformene op med cremen, og dæk formene til med husholdningsfilm. Stil formene i fryseren i ca. 4 timer.
Servering:
- Fordel lidt af chokoladesaucen i bunden af de tallerkener, isen skal serveres i.
- Tag isen ud af fryseren, og anret på chokoladesaucen (det er vigtigt, at isen ikke tages ud af fryseren, før den skal serveres, da den smelter hurtigt.
- Drys/pensl isbomberne med guldstøv, og pynt evt. med hakkede pistacienødder.
Tip
Husk at dessertcremen helst skal være kølig, inden den piskes.