Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
4,5 timer

Isbombe med mørk chokolade og pistacie 12

Vil du imponere dine gæster med hjemmelavet isdessert, så får du her opskriften på lækre isbomber med mørk chokolade og pistacie. Det ligner et dessertprojekt, der har taget virkelig lang tid at lave, men faktisk kan du lave isbomberne på bare 20 min. (dog skal de stå i fryseren i min. 4 timer, for at iscremen fryser). En oplagt dessert til nytår eller en anden festlig lejlighed. 

 

 

 

 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Temperér chokoladen. Fyld den smeltede chokolade i to halvkugle silikoneforme. Pensl halvkuglerne forsigtigt, eller fyld dem med chokolade, og vend formen på hovedet, så overskydende chokolade løber ud. Sæt formene i køleskabet eller fryseren et øjeblik, til chokoladen har sat sig.
  2. Kom dessertcremen i en skål, og pisk den let og luftig (cremen skal være kold, når du pisker den). Tilsæt pistaciemassen, og pisk igen.
  3. Fyld halvkugleformene op med cremen, og dæk formene til med husholdningsfilm. Stil formene i fryseren i ca. 4 timer.

 

Servering

Isen skal ikke tages ud, før den skal serveres, da den smelter hurtigt.

Fordel lidt af chokoladesaucen i bunden af de tallerkener, isen skal serveres i. Tag isen ud af fryseren, og anret på chokoladesaucen. Drys/pensl isbomberne med guldstøv, og pynt evt. med hakkede pistacienødder.

Tip

Husk at dessertcremen helst skal være kølig,  inden den piskes.

Produkter i opskriften