Mandel islagkage 6
Her har du en nem opskrift på en islagkage med den lækreste mandelbund. Pynt kagen med dine yndlingsbær og server for dem, du holder af.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 3 stk. Pasteuriserede æggehvider (á 36 g/stk)
- 100 g Sukker
- 5 stk. stiftpiskede Pasteuriserede æggehvider (á 36 g/stk)
- 1 liter Vaniljeis
-
Pynt
- 500 g Bær eks. blåbær, brombær, jordbær eller hindbær
-
ODENSE Mørk Chokolade 55% 200 g revet i flager eller
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Blend mandlerne til mandelmel (eller hak meget fint). Pisk melet sammen med revet marcipan, 3 æggehvider og sukker til en lind dej.
-
Pisk 5 æggehvider stive, og vend i mandelmassen. Hæld dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter, og bag ved 185 ° C i ca. 15-25 minutter. Mandelbunden skal have en svampet konsistens. Stil til afkøling.
-
Rør vaniljeis op med hakket mørk chokolade, og fordel blandingen på mandelbunden.
-
Pynt til sidst med friske bær og chokoladeflager eller chokoladespåner.
Tip
Se flere opskrifter på is her.