Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
5,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

Festlig islagkage med nougat 10

Her har du opskriften på en frisk og festlig islagkage med nougat. Mellem lagkagebundene, der er lavet af kransekagemasse, placeres en lækker nougatcreme, som består af nougat, whisky og karamelliserede nødder. På toppen pyntes kagen med marcipanroser og friske bær. Server evt. islagkagen med chokoladesauce som tilbehør!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Sprøjt kransekagen ud på en bageplade til to lagkagebunde ca. 20 cm i diameter. Glat overfladen med en ske eller kniv dyppet i varmt vand. Bag kagerne ved 210° C i 7-8 minutter.
  2. Rist nødderne på en tør pande og gnid skallerne af i et viskestykke.
  3. Smelt sukkeret på panden, tilsæt nødder og rist til de er karameliseret. Hæld den ud på et stykke oliesmurt alufolie og lad dem køle af.
  4. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  5. Smelt nougat og whisky over vandbad og rør det i æggesnapsen. Pisk fløden til flødeskum og vend den i nougatcremen. Hak de afkølede karameliserede nødder og vend dem i cremen. Beklæd en springform med bagepapir eller folie. Læg en bund i formen, kom nougatcremen ovenpå og slut af med den sidste bund.
  6. Sæt iskagen i fryseren i mindst 4 timer. Pynt med friske bær og marcipanroser før servering. Servér evt. chokoladesauce til.

Tip

Er der anvendt whisky i islagkagen, bør den serveres direkte fra fryseren.

Produkter i opskriften