Sværhedsgrad
Arbejdstid
2 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Nougat-karamel is med karamelliserede marcipanchips og sauce 6

Her får du opskriften på en skøn hjemmelavet nougat-karamel is med karamelliserede marcipanchips og sauce som du kan nyde en lun sommeraften med familien. Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende. Varm mælken op til kogepunktet og smelt nougaten deri. Pisk den varme nougatmælk i æggemassen og tilsæt fløde.
  2. Afkøl og frys isen i en ismaskine eller i en skål i fryseren under jævnlig omrøring. Rør karamelsaucen i, når konsistensen er som softice.
  3. Rul marcipanen ud imellem to stykker bagepapir og udstik 6 hjerter. Bag marcipanhjerterne ved 180°C varmluft i ca. 8 min. til de er gyldne og sprøde. Afkøl på rist, overtræk dem med karamelliseret chokolade og pynt med bronzestøv når chokoladen er stivnet.
  4. Lav kugler af isen og fordel i glas. Kom chokolade- og nougatsauce henover, pynt med marcipanchips og server.

Tip

Prøv også at komme en kugle is i en vaffel (isen skal være godt frossen) og dyppe den i smeltet chokolade.

Produkter i opskriften