Nougat-karamel is 6
Denne opskrift på nougatis med karamelsauce kræver en ismaskine.
Der er intet, der slår en hjemmelavet is, især når den har den mest fantastiske cremede konsistens og en lækker smag af nougat og karamel. Det er den perfekte forkælelse – uanset om du serverer den som en elegant dessert eller i en sprød vaffel på en hyggelig sommeraften.
Vil du tage smagen til det næste niveau? Top din hjemmelavede iskugle med en saltkaramel-is-topping for at få den perfekte balance mellem sødme og et strejf af salt. Eller gå all-in med din yndlingstopping – chokoladesauce, hakkede nødder eller måske lidt friske bær.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
- 6 stk. Æggeblommer
- 150 g Sukker
- 2,50 dl Sødmælk
- 2,50 dl Piskefløde
-
Pynt
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende. Varm mælken op til kogepunktet og smelt nougaten deri. Pisk den varme nougatmælk i æggemassen og tilsæt fløde.
- Afkøl og frys isen i en ismaskine og rør karamelsaucen i, når konsistensen er som softice.
- Frys isen i min. 4 timer og lav fine iskugler til serveringen.
- Pynt med ODENSE Is Topping Saltkaramel, eller din yndlings topping.
Tip
Prøv også at komme en kugle is i en vaffel (isen skal være godt frossen) og dyppe den i smeltet chokolade.
Du kan finde mange flere opskrifter på hjemmelavet is her.