Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Vaniljeis med hvid chokolade i vaffel 6

Har du en ismaskine stående? Så har vi den lækreste opskrift på hjemmelavet vaniljeis med hvid chokolade. Er en ismaskine ikke en del af dit køkkensortiment? Så har vi selvfølgelig også tænkt på dig. Se under "Tip", hvordan du kan lave din helt egen hjemmelavede vaniljeis med hvid chokolade uden en ismaskine. I opskriften her bliver den lækre hjemmelavede is serveret i en vaffel, dekoreret med chokolade og mandelsplitter. Det er altså lige prikken over isen.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 stk.

Sådan gør du

Vaniljeis med hvid chokolade

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  2. Pisk æggeblommer med vaniljesukkeret og det resterende sukker, indtil du får en hvid og luftig æggesnaps.
  3. Vend massen sammen med mælken og fløden til en ensartet masse, og hæld den i en ismaskine.
  4. Kør iscremen på maskinen.
  5. Smelt imens den hvide chokolade ved svag varme i en skål over vandbad.
  6. Lige inden isen er klar, tilsættes chokoladen drypvis.
  7. Lad isen køre i yderligere 5 min. til chokoladen er størknet i isen.
  8. Kom isen i en beholder med tætsluttende låg, og frys isen i et par timer.

Isvafler

  1. Smelt mælkechokoladen i en skål over vandbad.
  2. Dyp kanten af vaflerne i chokoladen, og dernæst i mandelstykkerne. 
  3. Tag isen ud af fryseren, og lad den stå lidt inden den scoopes op, og fordeles i vafler.

Tip

Har du ikke en ismaskine? Erstat sødmælken med fløde, så du bruger 4 dl fløde i alt. Følg fremgangsmåden med æggeblommer, vaniljesukker og sukker, og pisk fløden til en let skum. Vend skummet med æggesnapsen og hakket hvid chokolade. Hæld iscremen i en beholder og frys. Rør i den hver halve time, så der ikke dannes iskrystaller.

Du kan finde endnu flere opskrifter på hjemmelavet is lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften