Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
5 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Chokoladeparfait med gele, bagt hvid chokolade og mazarin 6

En skøn opskrift til chokoladeparfait med gele, bagt hvid chokolade og mazarin. Parfait er is som røres uden en ismaskine - en lækker dessert hvis du gerne vil forkæle familien eller imponere dine gæster! Find opskriften herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

  • Chokolade parfait

  • 2 bl. Husblas
  • 150 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g.
  • 3 stk. Æggeblommer
  • 60 g Sukker
  • lidt reven Muskat
  • 3 stk. Æggehvider
  • 60 g Sukker
  • 375 g Piskefløde
  • Mazarinkage

  • 125 g Smør
  • 125 g Sukker
  • 125 g Original ODENSE Marcipan 375g
  • 2 stk. Æg
  • 50 g Hvedemel
  • Smør til formen
  • Flormelis til drys på toppen
  • Bagt chokolade

  • 100 g ODENSE Hvid Chokolade - 200 g.
  • Havtorngele

  • 2 dl Havtornsaft (anden frugt kan også bruges)
  • 3 bl. Husblas

Sådan gør du

  1. Chokolade parfait: Læg husblassen i blød i koldt vand. Smelt chokoladen over vandbad, og vend sammen med den udblødte husblas. Riv lidt muskat ned i chokolade. Pisk blommerne op med sukkeret. Pisk hviderne og fløden op hver for sig, til det bliver stift. Bland æggeblommemassen med chokoladen og vend flødeskum og de piskede hvider i. Frys massen i mindre forme.
  2. Mazarinkage: Pisk smør og sukker luftigt. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Tilsæt marcipanen og pisk det hele sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen, under fortsat piskning. Tilsæt mel og fyld massen i 8-12 smurte muffinsforme. Bag dine mazarinkager ved ca. 175 grader i ca. 20 minutter, afhængigt af størrelsen. Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle en smule. Tag dem ud af formen, og lad dem køle helt af på rist. Drys hver mazarinkage med en smule flormelis inden servering.
  3. Bagt hvid chokolade: Hak chokoladen og læg chokoladen ud på bagepapir. Bag chokolade i ovnen ved 175 °C til det bliver let gyldent.
  4. Havtorngele: Udblød husblas i koldt vand. Lun saften op og smelt husblas heri. Hæld saften i en lille fladbundet plastikform i ca. 1 1/2 cm højde og sæt på køl. Når geleen er skærefast skær den ud i firkanter.
  5. Anret desserten med chokoladeparfaiten i midten, geleen på hver side og mazarinkagebrud ved siden af geleen. Den sprøde hvide chokolade lægges lidt rundt omkring på tallerkenen. Pynt evt. af med lidt nougatcreme og skovsyre.