Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer

Hvid chokoladeis med blåbær 8

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

  • 6 stk. Pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g Sukker
  • 0,50 stk. Vaniljestang
  • 4 dl Sødmælk
  • 4 dl Piskefløde
  • 150 g friske Blåbær
  • Pynt

  • 50 g Blåbær

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt. Pisk mælk samt fløde i æggemassen.
  2. Varm blandingen op under omrøring til den er let cremet - den må endelig ikke koge.
  3. Hak chokoladen og smelt den i den varme creme. Si cremen og sæt den til afkøling.
  4. Vend blåbærrene i den kolde iscreme og held den i en form.
  5. Sæt isen i fryseren i et par timer til den er fast. Skær isen i terninger og anret med blåbær.

Produkter i opskriften