Sværhedsgrad
Arbejdstid
55 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Bærtrifli med marcipancrumble 10

Vil du servere "smagen af sommer", så er denne nemme og lækre sommerdessert et sikkert hit. En knasende bund af marcipan-nøddecrumble, friske bær sødet med hyldeblomstsaft, toppet med marengs, der lige før servering brændes let med en crème brûlée-brænder.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Marcipankrummer

  • 1 dl Hvedemel
  • 1 dl Havregryn
  • 1 dl Sukker
  • 80 g Mandler eller hasselnødder (hakkede)
  • 0,50 tsk Kardemomme (stødt)
  • 1 knsp. Salt
  • 100 g Koldt Smør i tern
  • Trifli

  • 50 g Grofthakket ODENSE Hvid chokolade 100 g
  • 350 g Blandede Bær
  • 0,50 dl Hyldeblomstsaft (konc.)
  • Marengs

  • 1,50 dl Pasteuriserede æggehvider
  • 1 dl Sukker

Sådan gør du

  1. Bland mel, havregryn, sukker, nødder, marcipan, kardemomme, salt og smør til det har konsistens som brødkrummer. Bred massen ud på bagepapir og bag den ved 175˚C grader i ca. 25 minutter, vend rundt i den undervejs. Massen skal være sprød og let gylden. Bag den lidt længere om nødvendigt. Lad ”krummerne” køle helt.
  2. Skær bærrene i mindre stykker, hvis nødvendigt. Vend dem med hyldeblomstsaft og lad dem trække mens du pisker marengs.
  3. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk hviderne helt seje ved lav eller mellem hastighed.
  4. Vend marcipankrummerne med hakket, hvid chokolade og anret marcipankrummer i bunden af 8-10 glas. Kom bær ovenpå og sprøjt til sidst bløde toppe af marengs øverst.
  5. Brænd marengsen med en crème brûlée brænder, så den får en smule overflade. Servér straks.

Tip

Du kan lave dine marcipankrummer i op til 3 dage før brug. Opbevar dem tørt.

Har du ikke en crème brûlée brænder er desserten også god alligevel. Næsten som bær med ”guf”.

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften