Luksusdessert med marcipan 6
Her har du en opskrift på en skøn luksus dessert, hvor der både indgår delvist hjemmelavet hindbær-is, chokoladeskåle, mandelcreme og sprøde bagte marcipan-spåner.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 6 personer
-
Bagte marcipanspåner
-
Hindbæris
- 1 liter Vaniljeis
- 1 Vaniljestang
- 50 g Hindbærmarmelade
-
Chokoladeskåle
-
Mandelcreme
- 1 dl Sødmælk
- 0,80 dl Piskefløde
- 1 tsk Vaniljesukker
- 20 g Sukker
- 15 g Maizena
- 1 stk. Pasteuriseret æggeblomme
- 0,80 dl Piskefløde til flødeskum
- 1 cl Rom
Sådan gør du
Marcipanspåner
- Høvl tynde spåner af marcipanen med en ostehøvl. Læg strimlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ca. 8-10 minutter ved 180 ° C.
Hindbæris
- Arbejd vaniljeis og hindbærmarmelade sammen med kornene fra en stang vanilje. Sæt isen på frost. Resterende is kan gemmes i fryseren.
Chokoladeskåle
- Brug en fast muffinform, en anden form eller skål der passer. Temperer chokoladen og hæld ud over skålen eller formen der står "på hovedet" med den buede form opad. Lad skålene hærde og gem til servering
Mandelcreme
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
- Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, ½ dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
- Bland sukker, maizena og æggeblommer med den resterende ½ dl mælk, i en skål, og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
- Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri og tilsæt revet marcipan.
- Pisk fløden og vend den i cremen. Smag til med rom.
- Kom mandelcremen i chokoladeskålene.
Servér desserten smukt portionsanrettet med isen skåret i trekantsstykker, mandelcremen i chokoladeskålene og marcipanspånerne og frugt anrettet som et bål.
Tip
Det kræver lidt øvelse at lave fine chokoladeskåle, men prøv dig lidt frem med det du har. Hvis ikke du vil temperere chokoladen, så kan du bruge mørk overtræk i stedet. Desserten kan sagtens serveres uden chokolade skåle og blot med chokolade stykker eller spåner.
Find flere opskrifter på desserter lige her.