Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
4 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Tykmælksfromage med kakaomazarin og hindbær 6

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 stk.

  • Kakaomazarinbund

  • 80 g Rørsukker (lyst)
  • 80 g Smør (blødt)
  • 1 spsk Kakao
  • 1 Æg str. M/L
  • Tykmælksfromage

  • 4 bl. Husblas
  • 1 Vaniljestang
  • 50 g Rørsukker (lyst)
  • 6 dl Tykmælk
  • 1 dl Piskefløde
  • Hindbærgelé

  • 2 bl. Husblas
  • 200 g Hindbær (frosne)
  • 1 dl Vand
  • 1 dl Rørsukker (lyst)
  • 0,50 Citron (saften)

Sådan gør du

  1. Kakaomazarinbund: Ælt marcipan og sukker sammen. Ælt smørret ind i massen lidt efter lidt sammen med kakao og til sidst ægget. Sørg for at massen er helt ensartet og jævn. Enten fyldes mazarinmassen i 6 glas, der kan tåle at komme i ovnen, ellers kan bunden bages i en lille springform, og senere stikkes ud i ønsket størrelse, så det passer til bunden af et flot serveringsglas. Bag bundene i ovnen ved 170゚C varmluft i ca. 20-25 min. Bundene skal køle helt af inden tykmælksfromagen fyldes på.
  2. Tykmælksfromage: Læg de fire blade husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med en smule af sukkeret. Rør vaniljesukker, sukker og tykmælk godt sammen. Klem vandet fra husblassen og smelt den i vandbad og rør det i tykmælken i en tynd stråle. Pisk fløden let og vend den i tykmælken. Læg 3 friske hindbær oven på hver mazarinbund og fordel tykmælksfromagen i de 6 serveringsglas oven på hindbær og bunde. Sæt på køl i 2 timer.
  3. Hindbærgelé: Læg de to blade husblas i blød i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog hindbær, vand, sukker og citronsaft op, skum af, og lad væden passere gennem et gammelt viskestykke så al frugtkødet og urenheder sigtes fra. Afmål 1 dl væde og rør de to blade husblas i den varme hindbærvæde. Lad geleen tykne ved stuetemperatur. Fordel hindbærgeléen oven på tykmælksfromagen i de 6 glas, når geléen er tyknet lidt, men stadig flydende. Sæt på køl 1 time inden servering.
  4. Pynt: Temperér chokoladen. Tegn små snirkler med chokoladen på bagepapir, - tegn evt. begge sider af snirklerne op med chokolade. Dekorér de små desserter inden servering med chokoladesnirkler.

Tip

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Produkter i opskriften