Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
4 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Glutenfri kaffemarengs med nougat-kaffemousse 12

Her får du den nemmeste opskrift på en lækker glutenfri kaffemarengs med nougat-kaffemouse! Den sprøde marengs smelter i munden og giver en perfekt kontrast til den bløde fyldige kaffemousse med hints af skøn nougat. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

  • 4 Æggehvider
  • 250 g Sukker
  • 75 g Hasselnødder (finthakkede)
  • 2 tsk Instant kaffe
  • 1 spsk Vand (kogende)
  • Nougat-kaffemousse

  • 3 bl. Husblas
  • 1,50 dl Piskefløde
  • 1 spsk Instant kaffe
  • 1 spsk Vand (kogende)
  • 4 Æggeblommer
  • 25 g Sukker
  • 2 Æggehvider
  • 2,50 dl Piskefløde

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og stil temperaturen på 125 °C.
  2. Pisk æggehviderne stive og luftige. Drys sukkeret i lidt ad gangen og pisk til marengsen er sej. Vend revet marcipan og nødder i marengsen sammen med kaffe opløst i kogende vand.
  3. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir i to cirkler med en diameter på ca. 25 cm. Bag marengsen 1 time og afkøl.
  4. Læg husblas i blød i koldt vand 5-10 min. Skær nougaten i små tern.Varm fløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og rør nougaten i. Rør til den er smeltet. Opløs kaffen i kogende vand og rør kaffen samt den udblødte husblas i nougatfløden.
  5. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og rør nougatfløde i. Pisk æggehviderne stive og luftige. Pisk fløden til flødeskum og vend den og æggehviderne i den cremede nougatfløde.
  6. Beklæd en springform på ca. 25 cm med plastfolie og læg en marengsbund i bunden. Kom cremen ovenpå og slut af med en marengsbund. Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer til cremen er stivnet og har sat sig.

Tip

Den kan sagtens laves op til 24 timer før, men heller ikke længere for så bliver marengsen meget blød.

Find flere dessertopskrifter lige her. 

Find flere glutenfri opskrifter lige her. 

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften