Sværhedsgrad
Arbejdstid
15 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,25 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 10 anmeldelser

Glutenfri polenta-orangekage 8

En lækker og simpel kage med en intens smag af appelsin. Perfekt til eftermiddagskaffen eller brunch bordet med familien, vennerne eller kollegaerne. Følg instruktionerne herunder. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 stk.

  • 250 g Smør
  • 250 g Sukker
  • 4 Æg
  • 150 g minutpolenta
  • revet Appelsinskal af en økologisk appelsin
  • 1 dl Appelsinsaft , friskpresset

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Tænd ovnen på 160° C.
  2. Rør smør og sukker blødt og cremet. Smuldr marcipanen i og rør til det igen er blødt og cremet.
  3. Rør æggene i et ad gangen og rør mindst 1-2 minutter for hvert æg.
  4. Rør til sidst polenta, appelsinskal og appelsinsaft i dejen og kom den i en smurt springform ca. 22 cm i diameter. Bag kagen 50-60 minutter ved 160° C.
  5. Mærk efter med en træpind eller strikkepind om kagen er bagt. Sidder der stadig dej på pinden, skal den have lidt længere. Afkøl kagen i formen inden servering.

Tip

Polenta er majsgryn eller groft majsmel. Minutpolenta er forkogt polenta. Det kan findes i en specialbutik, evt. en med økologiske varer eller italienske specialiteter.

Brug gerne bagepapir til springformen. Det gør det ekstra nemt.

Produkter i opskriften