Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 10 anmeldelser

Påskekage med lemoncurd og brændt marengs 12

Årets påskekage er imponerende smuk. Den gemmer på 3 kagebunde med både chokolade og marcipan, lagt sammen med lemoncurd og flødeskum. Kagen pyntes afslutningsvis med brændt marengs og Mix Knas.   

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

  1. Kagebunde: Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen.
  3. Bland hvedemel med bagepulver og vend i dejen sammen med mælken.
  4. Riv marcipanen groft.
  5. Hak chokoladen og vend i dejen sammen med marcipanen. 
  6. Fordel 1/3 af dejen i en smurt springform ca. 20 cm diameter og bag ved 175 grader varmluft i ca. 20 min. 
  7. Tag forsigtigt kagebunden ud af formen og gentag med resten af dejen, indtil du har bagt 3 bunde i alt. 
  8. Pisk fløden til skum. Læg den ene kagebund på et fad og smør med lemoncurd.
  9. Top forsigtigt med halvdelen af flødeskummet.
  10. Læg den anden bund forsigtigt over og top med endnu et lag lemoncurd og resten af flødeskummet.
  11. Læg forsigtigt den sidste bund over og dæk kagen med husholdningsfilm.
  12. Stil kagen på køl i min. 3 timer, gerne til næste dag. 
  13. Brændt marengs: Pisk æggehviderne stive.
  14. Tilsæt sukker og pisk til sejt skum.
  15. Sigt nu flormelis i massen og pisk til en luftig marengs. 
  16. Top kagen og siderne skødesløst med marengsmassen.
  17. Brænd den efterfølgende med en lille gasbrænder og pynt med Mix Knas og et drys Guld støv.  

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften