Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
9 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Påskekage med hvid chokolade 10

Denne flotte påskekage med påskeæg, hvid chokolade og marcipan er en fantastisk påskedessert. I den skønne påskekage indgår en fyldig chokoladecreme af hvid chokolade og et lag af frisk lemoncurd. En god portion marcipan farvet med grøn frugtfarve, som bruges som et flot bånd rundt om kagen, og til at dekorere kagens top. Nedenfor ses hele opskriften på vores himmelske lagkage, der passer perfekt til påsken.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt revet marcipan, og sigt hvedemel samt bagepulver i dejen. Rør dejen sammen, og kom den i en smurt springform. Bag kagen ved 175° C i ca. 45 minutter.
  2. Mærk efter med en strikkepind, om kagen er bagt. Der må ikke være dej på pinden. Lad kagen køle helt af, og flæk kagen i 2 bunde.
  3. Varm fløden op til kogepunktet, tilsæt hakket chokolade og rør til chokoladen er helt smeltet. Afkøl i mindst 6 timer, og pisk til luftig og fast creme.
  4. Læg den nederste bund på et fad, og smør den med lemoncurd. Smør 2/3 af cremen på kagebunden, og læg den anden kagebund oven på. Smør resten af cremen på toppen.
  5. Bland 300 g marcipan med grøn frugtfarve, og ælt marcipanen med lidt flormelis. Rul marcipanen ud til en lang bane, og bind det omkring kagen.
  6. Brug den overskydende grønne marcipan til stilk og blade. Ælt resten af marcipanen med gul frugtfarve, rul det ud og brug det til blomsten.
  7. Pynt med æg rundt i kanten og servér.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Kagen kan holde sig i køleskabet i et par dage.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften