Sværhedsgrad
Forberedelsestid
1 timer
Samlet tid
9 timer

Påskekage med hvid chokolade 10

Denne flotte påskekage med påskeæg, hvid chokolade og marcipan er en fantastisk påskedessert. I den skønne påskekage indgår en fyldig chokoladecreme af hvid chokolade og et frisk lag af lemoncurd. En god portion marcipan farvet med grøn frugtfarve, som bruges til at dække kagens side og dekorere kagens top. Nedenfor ses hele opskriften på vores himmelske lagkage, der passer perfekt til påsken!

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker blødt og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt revet marcipan og sigt hvedemel samt bagepulver i dejen. Rør dejen sammen og kom den i en smurt springform. Bag kagen ved 175° C i ca. 45 minutter.
  2. Mærk efter med en strikkepind om kagen er bagt, der må ikke være dej på pinden. Lad kagen køle helt af og flæk kagen i 2 bunde.
  3. Varm fløden op til kogepunktet, tilsæt hakket chokolade og rør til chokoladen er helt smeltet. Afkøl i mindst 6 timer og pisk til luftig og fast creme.
  4. Læg den nederste bund på et fad og smør den med lemoncurd. Smør 2/3 af cremen på kagebunden og læg den anden kagebund oven på. Smør resten af cremen på toppen.
  5. Bland 300 g marcipan med grøn frugtfarve og ælt den med lidt flormelis. Rul marcipanen ud til en lang bane og bind det omkring kagen.
  6. Brug den overskydende grønne marcipan til stilk og blade. Ælt resten af marcipanen med gul frugtfarve, rul det ud og brug det til blomsten.
  7. Pynt med æg rundt i kanten og servér.

Tip

Kagen kan holde sig i køleskabet i et par dage.

Produkter i opskriften