Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Citronmazarin med brændt marcipanlåg 8

Mangler du inspiration til en lækker kage, der kan imponere dine gæster til årets påskefrokost? Så prøv vores opskrift på denne skønne citronmazarin med brændt marcipanlåg, der giver kagen et dekorativt og professionelt udtryk. Den færdigbagte citronmazarin toppes med lemoncurd og et marcipanlåg.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

  1. Citronmazarin: Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir.
  2. Riv skallen af citronen fint, og pres saften. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern (dette er nemmest, hvis marcipanen er kold).
  3. Pisk marcipanen godt sammen med smør og sukker i en skål med en elpisker. Pisk æggene i et ad gangen. Vend hvedemel, salt, citronskal og citronsaft i dejen til den er ensartet og uden klumper.
  4. Fordel dejen i formen, og bag citronmazarinen i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle af på en rist.
  5. Marcipanlåg og pynt: Smør lemoncurd på toppen af den afkølede citronmazarin.
  6. Rul marcipanen ud i ½ cm’s tykkelse med en kagerulle. Skær en cirkel af marcipanen (samme størrelse som kagen: 20 cm. i diameter)
  7. Udstik små påskekyllinger og påskeharer af marcipanresterne med kageudstikkere, og læg dem oven på marcipancirklen. Læg marcipancirklen oven på kagen.
  8. Drys et tyndt lag sukker på marcipanlåget, og karamellisér overfladen med en creme brulé-brænder/lille gasbrænder.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Udenfor påskesæsonen kan marcipanen udstikkes i små stjerner, hjerter eller bogstaver alt efter hvilken anledning, kagen skal serveres til.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften