Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
3 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 42 anmeldelser

Små citrontærter 10

Opskriften på vores små citrontærter med marengs og citroncreme er let at følge og er et perfekte match til påskebordet. Den sprøde tærtebund suppleres af en lækker mazarinmasse og en frisk citroncreme. Pynt de små friske tærter med blomster inden servering, så det rigtig kan mærkes, at det er forår.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • Tærtebund

  • 200 g Hvedemel
  • 75 g Sukker
  • 125 g Smør
  • 1 stk. Æggeblomme
  • Mazarinmasse

  • 50 g Sukker
  • 50 g Smør
  • 1 stk. Æg
  • Citroncreme

  • 1,50 dl Piskefløde
  • 125 g Sukker
  • 3 stk. Æg
  • 3 stk. Æggeblommer
  • 4 stk. Citroner (skal og saft)
  • 1 stk. Vaniljestang (kornene)
  • Marengs

  • 3 stk. Æggehvider
  • 200 g Sukker

Sådan gør du

  1. Bland mel og sukker i en skål, og smuldr smørret i dejen. Tilsæt derefter æggeblommen, og ælt hurtigt dejen sammen med hænderne. Sæt tærtedejen på køl i ca. 30 min eller lav den dagen før.
  2. Bland marcipan og sukker godt sammen i en skål, inden smørret tilsættes lidt ad gangen. Tilsæt derefter ægget, og sæt mazarinmassen til side til lidt senere.
  3. Bland alle ingredienserne til citroncremen med et piskeris i en ny skål. Sæt på køl, indtil cremen skal bruges.
  4. Rul tærtedejen tyndt ud til ca. 3 mm i tykkelsen. Stik ud i forme/størrelser, der passer til de tærteforme, du har derhjemme. Kom dejen i de små, smurte tærteforme, og sørg for, at dejen trykkes godt fast i kanten af formene, så den bliver pæn hele vejen rundt. Fordel mazarinmassen i et pænt, jævnt lag i de små tærter, inden de bages i varmluftovn ved 180° C i ca. 15 min, til de er flotte gyldne.
  5. Når tærterne er kommet ud af ovnen, sættes ovnen på 120° C, og citroncremen hældes over i tærterne - helt op til kanten. Man kan med fordel lige trykke mazarinmassen lidt ned i tærterne, hvis den er vokset meget højt op under bagningen. Sæt igen tærterne i ovnen, og lad dem bage ved 120° C i ca. 20 min. Test om citroncremen har sat sig, ved at give bagepladen et ryk. Hvis citroncremen ikke er flydende mere, så er tærterne færdige, og de kan tages ud af ovnen. Lad dem køle helt af, inden de tages ud af formene.
  6. Marengs: Pisk æggehviderne sammen med 100 g sukker indtil det laver små toppe. Tilsæt derefter endnu 100 g sukker, og pisk det hele igen et kort øjeblik.
  7. Sprøjt marengs på toppen af kagerne i et fint mønster efter egen fantasi, og brænd marengsen med en lille gasbrænder, indtil de er flotte, gyldne i overfladen. Pynt tærterne med friskrevet citronskal og smukke blomster lige inden servering.

Tip

Find alle vores opskrifter til påske lige her.

Pynt tærterne med friskrevet citronskal og smukke blomster lige inden servering.

Tærterne kan med fordel bages flere dage før og pyntes med marengs, lige inden servering. Opbevar de bagte tærter, uden marengs, pakket i film eller i en plastbøtte, i køleskabet eller fryseren. I fryseren holder de fint i 14 dage.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften