Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Citronmåne med marcipan og hvid chokolade 10

Mange kender denne klassiker - nemlig citron månen! Vi har opgraderet den og tilføjet marcipan og hvid chokolade. Følg opskriften herunder og forkæl nogen som elsker en god citron måne. 

 

 

 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.

  • 200 g blødt Smør + lidt til formen
  • 200 g Sukker
  • 0,50 dl Citronsaft
  • 2 spsk revet Citronskal (usprøjtet)
  • 4 store Æg
  • 225 g Hvedemel
  • 2 spsk Mælk
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • Glasur

  • 4 dl Flormelis
  • 4 spsk Æggehvider

Sådan gør du

  1. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter, grundigt med smør og drys med mel. Tænd ovnen på 170 grader. Riv marcipanen.
  2. Rør smørret med sukker og marcipan. Kom citronsaft og skal i. Tilsæt æggene et ad gangen.
  3. Vend hvedemelet i dejen sammen med mælk, vaniljesukker og bagepulver, og vend til sidst den hakkede hvide chokolade i.
  4. Fordel dejen i springformen. Bag kagen ca. 1 time ved 170 grader. Tjek med en kødnål, om der hænger dej ved, og bag evt. lidt længere, til nålen kommer ren ud.
  5. Pisk flormelis og æggehvide sammen til en luftig glasur, og fordel glasuren over kagen. Lad den stivne let, før den skæres i stykker.

Tip

Bland lidt citronsaft i glasuren, hvis du gerne vil have kagen ekstra syrlig.

Produkter i opskriften