Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 13 anmeldelser

Citron/lime konfektstykker 36

Prøv et friskt og lækkert stykke konfekt med Original ODENSE Marcipan, hjemmelavet citron/lime-marcipan og hvid chokoladeganache pyntet med pistacienødder. Opskriften på konfektstykkerne er oprindeligt udviklet af @shokochokdk, som laver lækre ting i det søde køkken, og som du også kan følge på Instagram.

OBS: Konfektstykket er i sin tid udviklet med vores Limited Edition marcipan med citron/lime. Denne marcipan havde den særprægede grønne farve, der fremgår af billedet. Du kan eventuelt selv tilføje grøn farve til din hjemmelavede citron/lime-marcipan.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 36 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Bund

  1. Rul 200 g. Original ODENSE Marcipan ud til et kvadrat på 18x18 cm, og placer stykket i et fad på samme størrelse foret med bagepapir.

Citron/lime-midte

  1. Mix 300 g. Original ODENSE Marcipan, citron- og lime skal sammen. Smag til med saft fra citronen og limen. Farv eventuelt massen med grøn farve. Rul citron/lime-marcipanen ud efter samme fremgangsmåde som den Originale ODENSE Marcipan og placér citron/lime-stykket som næste lag i fadet.

Ganachetop

  1. Varm fløde og citronsaft op til lige under kogepunktet, og hæld sammen over de hvide chokoladeknapper. Rør det til en ensartet ganache.
  2. Bland revet citronskal og smør i ganachen, mens den stadig er lun, og rør igen til smørret er smeltet.
  3. Blend til sidst ganachen, og hæld den over marcipanbundene i fadet, og fordel massen i et jævnt lag.
  4. Sæt på køl.
  5. Hak pistacienødder og drys dem over ganachelaget.
  6. Skær konfetkstykkerne ud i den ønskede størrelse og server.

Tip

Opbevar konfektstykkerne på køl i en tætsluttet beholder.

Find flere konfektopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften