Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 13 anmeldelser

Citron/lime konfektstykker 36

Prøv et friskt og lækkert stykke konfekt med Original ODENSE Marcipan, hjemmelavet citron/lime-marcipan og hvid chokoladeganache pyntet med pistacienødder. Opskriften på konfektstykkerne er oprindeligt udviklet af @shokochokdk, som laver lækre ting i det søde køkken, og som du også kan følge på Instagram.

OBS: Konfektstykket er i sin tid udviklet med vores Limited Edition marcipan med citron/lime. Denne marcipan havde den særprægede grønne farve, der fremgår af billedet. Du kan eventuelt selv tilføje grøn farve til din hjemmelavede citron/lime-marcipan.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 36 stk.

Sådan gør du

Bund

  1. Rul 200 g. Original ODENSE Marcipan ud til et kvadrat på 18x18 cm, og placer stykket i et fad på samme størrelse foret med bagepapir.

Citron/lime-midte

  1. Mix 300 g. Original ODENSE Marcipan, citron- og lime skal sammen. Smag til med saft fra citronen og limen. Farv eventuelt massen med grøn farve. Rul citron/lime-marcipanen ud efter samme fremgangsmåde som den Originale ODENSE Marcipan og placér citron/lime-stykket som næste lag i fadet.

Ganachetop

  1. Varm fløde og citronsaft op til lige under kogepunktet, og hæld sammen over de hvide chokoladeknapper. Rør det til en ensartet ganache.
  2. Bland revet citronskal og smør i ganachen, mens den stadig er lun, og rør igen til smørret er smeltet.
  3. Blend til sidst ganachen, og hæld den over marcipanbundene i fadet, og fordel massen i et jævnt lag.
  4. Sæt på køl.
  5. Hak pistacienødder og drys dem over ganachelaget.
  6. Skær konfetkstykkerne ud i den ønskede størrelse og server.

Tip

Opbevar konfektstykkerne på køl i en tætsluttet beholder.

Find flere konfektopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften