Citron/lime konfektstykker 36
Prøv et friskt og lækkert stykke konfekt med Original ODENSE Marcipan, hjemmelavet citron/lime-marcipan og hvid chokoladeganache pyntet med pistacienødder. Opskriften på konfektstykkerne er oprindeligt udviklet af @shokochokdk, som laver lækre ting i det søde køkken, og som du også kan følge på Instagram.
OBS: Konfektstykket er i sin tid udviklet med vores Limited Edition marcipan med citron/lime. Denne marcipan havde den særprægede grønne farve, der fremgår af billedet. Du kan eventuelt selv tilføje grøn farve til din hjemmelavede citron/lime-marcipan.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 36 stk.
-
Bund
-
Citron/lime-marcipan (midte)
- Citronskal fra 1 citron
- Citronsaft fra den revne citron
- Limeskal fra 2 lime
- Limesaft fra den ene revne lime
- Evt. grøn Farve
-
Ganache (top)
- 80 g Piskefløde
- 20 g Citronsaft
- Citronskal fra 1 citron
- 30 g Smør
-
Pynt
- 40 g hakkede, usaltede Pistacienødder
Sådan gør du
Bund
- Rul 200 g. Original ODENSE Marcipan ud til et kvadrat på 18x18 cm, og placer stykket i et fad på samme størrelse foret med bagepapir.
Citron/lime-midte
- Mix 300 g. Original ODENSE Marcipan, citron- og lime skal sammen. Smag til med saft fra citronen og limen. Farv eventuelt massen med grøn farve. Rul citron/lime-marcipanen ud efter samme fremgangsmåde som den Originale ODENSE Marcipan og placér citron/lime-stykket som næste lag i fadet.
Ganachetop
- Varm fløde og citronsaft op til lige under kogepunktet, og hæld sammen over de hvide chokoladeknapper. Rør det til en ensartet ganache.
- Bland revet citronskal og smør i ganachen, mens den stadig er lun, og rør igen til smørret er smeltet.
- Blend til sidst ganachen, og hæld den over marcipanbundene i fadet, og fordel massen i et jævnt lag.
- Sæt på køl.
- Hak pistacienødder og drys dem over ganachelaget.
- Skær konfetkstykkerne ud i den ønskede størrelse og server.
Tip
Opbevar konfektstykkerne på køl i en tætsluttet beholder.
Find flere konfektopskrifter lige her