Orange-fritter af bagt marcipan og chokolade 14
Her får du opskriften på superlette og superlækre konfektpomfritter af Marcipan Orange, dyppet i mørk overtræk. Marcipanstykkerne er bagt i ovnen og efterfølgende dyppet i smeltet mærk overtræk og og pyntet med sukker og guldstøv. Når marcipanen bages, bliver konsistensen chewy og sprød, samtidig med at appelsinsmagen fremhæves.
En oplagt opskrift at lave sammen børn, da opskriften både er nem og sjov, og smagen er sød og mild, med et strejf af friskhed fra appelsinen og bitterhed fra chokoladen. Et anderledes og frisk pust til julens konfektfad.
Du kan med fordel erstatte den mørke overtræk med mørk chokolade.
Opskriften er udviklet af Louise Bering, der står bag Instagramprofilen @HomemadeByBering. Her deler Louise nem hjemmelavet hverdagsluksus i form af lette og lækre opskrifter.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
-
Pomfritter af appelsinmarcipan
-
Chokolade og pynt
- 2 spsk Sukker
Sådan gør du
Marcipan-pomfritter
- Tænd ovnen på 180° C, almindelig ovn.
- Læg marcipanstykket mellem to stykker bagepapir og rul ud, til stykket måler ca. 14*8 cm.
- Skær ca. 14 stænger af marcipanen af ca. 1 cm tykkelse. Skær gerne kanterne fra, så du har ensartede, lige pomfritter.
- Læg marcipanstængerne på en bageplade med bagepapir, og bag stængerne i 8-10 min. til de er gyldne.
- Lad orange-fritterne køle af.
Pynt og chokolade
- Bland sukkeret med ønsket mængde guldstøv.
- Smelt overtrækket, eller temperer chokolade.
- Dyb den ene ende af de afkølede pomfritter i den smeltede overtræk, så det dækker ca. 2 cm af pomfritternes top.
- Pynt pomfritterne med guldsukkeret, inden overtrækket sætter sig.
- Server eventuelt med en skål smeltet overtræk eller chokolade.
Tip
Opbevar konfektstykkerne i en lufttæt beholder på køl.
Du kan læse og se meget mere her, om hvordan du temperer chokolade.
Find endnu flere lækre opskrifter på konfekt lige her.