Konfekt til jul og resten af året

Hjemmelavet konfekt er et stort hit hos både voksne og børn. Der er intet så skønt som smagen af god hjemmelavet konfekt – og lige så hyggeligt er det at stå i køkkenet med familien og lave hjemmelavet konfekt (især til jul).

Hos Odense Marcipan elsker vi den klassiske smag af konfekt med marcipan, nougat og chokolade, men vi afprøver også nye smagssammensætninger i konfekt som bl.a. lakrids, ingefær og baileys.

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find masser af dejlige opskrifter på konfekt, hvad enten du er til klassisk julekonfekt eller konfekt med et twist.

Tips til konfekt

Ultimativ Konfekt Kopier Esben Fix

Konfektdag

Inviter til konfektdag!

Julen er lig med konfekt – og gerne masser af lækker konfekt! Inviter dine nærmeste familie og venner til konfektdag og få en super hyggelig dag i julens tegn. Du kan lave konfekt med vores konditor til Den store konfektdag. Bliv inspireret til årets julekonfekt her.

Der er mange ting, man skal huske, når man skal til at skabe flotte konfektkreationer. Det gør det hele lidt nemmere, hvis kagedåserne er fundet frem, inden man laver konfekt, og du får dejligt overskud, hvis du til dagen har lavet en særlig spilleliste med alle juleklassikerne.

Lær at lave konfekt med vores konditor

Konfekt er søde sager og små mundrette bidder, typisk lavet af marcipan, nougat og chokolade. De forskellige ingredienser danner tilsammen en lille bid af himlen, for der er intet i verden der smager så lækkert som kombinationen af marcipanens råhed og sødme med nougatens bløde, afrundede nøddesmag.

Konfekt er højdepunktet i julemånederne. I hvert fald, hvis man spørger os. Vi elsker julekonfekt!

Blandet Konfekt 01 Kopier Esben Fix 1

Hvor stammer konfekt fra?

Konfekt stammer helt tilbage fra 1400-tallet, hvor det blev nydt af de kongelige og adelige. Den gang bestod konfekt af sukkerholdige godter som kandiseret frugt.

Senere omkring 1800-tallet begyndte man at lave konfekt af marcipan, men marcipan var dyrt, og det var derfor stadig kun det bedre borgerskab, der kunne nyde marcipankonfekt i julemåneden.

I dag nyder vi alle god julekonfekt af marcipan, chokolade og nougat, og flere familier har skabt juletraditioner omkring den hjemmelavede konfekt.

Forbruger Karamel 2 Kopier Esben Fix 1

Julen begynder med konfekt

Der er tale om tradition, hygge og kreativitet på samme tid, når man laver konfekt selv. I mange hjem er konfekten en af de første traditioner, som samler venner og familier i julesæsonen, og som samtidigt betyder, at julen er nær.

Det er hyggeligt at sidde sammen og lave konfekt til hele december måned. Og alle kan være med, store som små. Og så har man jo konfekt til hele måneden, som man kan nipse af og servere til julefrokoster, julehygge og adventssøndage.

Danskernes foretrukne julemarcipan er Original Odense Marcipan, som smager af ægte julestemning og minder os om alle de mange år, hvor vi har lavet konfekt i selskab med dem, vi holder af.

Marcipan Toffee 15

Opskrifter på julekonfekt

Vi har mange lækre opskrifter på hjemmelavet julekonfekt, og du kan købe alle ingredienserne i vores webshop. Lav fx honningkager med marcipan, og prøv vores nougat konfekt med nødder eller mozartkugler.

I vores webshop kan du købe alle dine ODENSE favoritter, som du også kan finde i butikkerne, og du kan købe hele vores produktsortiment. Her har vi også datovarer, sæsonaktuelle kits og værktøjer som du kan købe helt unikt i webshoppen.