Rudolfkonfekt 22
Lav de sødeste små stykker Rudolfkonfekt og glæd både børn og voksne i den søde juletid. De fyldte chokolader har en midte af saltkaramel og smager fuldstændig himmelsk. Opskriften er udviklet af Odense-forbruger @lindamarietoft.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 22 stk.
- 3 dl Piskefløde
- 300 g Sukker
- 150 g Lys Sirup
- 50 g Smør
- 0,50 tsk Flagesalt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Kog piskefløde, sukker, sirup, smør og flagesalt sammen op til 120 grader under omrøring. Brug et stege- eller bagetermometer, så du er sikker på at ramme den rigtige temperatur.
- Smør 2 forme på ca. 18 x 11 cm med smør, og hæld den varme karamel i formene. Lad karamellen køle helt af.
- Udstik konfektstykkerne med en rund udstikker på 4 cm i diameter, og sæt dem på køl på et stykke bagepapir.
- Smelt de lyse overtræksknapper (/temperér mælkechokoladeknapperne) i mikroovn eller over vandbad, og dyp karamelkonfekten i overtrækket.
- Sæt lyse pastelperler på som øjne og en rød som næse, inden overtrækket sætter sig.
- Smelt de mørke overtræksknapper i mikroovn eller over vandbad, om kom overtrækket i en lille sprøjtepose.
- Tegn geviret med den smeltede overtræk på et stykke bagepapir, og lav pupiller på pastelperlerne. Sæt gevirerne fast på Rudolfhovederne med overtrækket.
Tip
Find flere konfektopskrifter lige her