Sværhedsgrad
Forberedelsestid
60 minutter
Samlet tid
2 timer

Rudolfkonfekt 22

Lav de sødeste små stykker Rudolfkonfekt og glæd både børn og voksne i den søde juletid. De fyldte chokolader har en midte af saltkaramel og smager fuldstændig himmelsk. Opskriften er udviklet af Odense-forbruger @lindamarietoft.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 22 stk.

Sådan gør du

  1. Kog piskefløde, sukker, sirup, smør og flagesalt sammen op til 120 grader under omrøring. Brug et stege- eller bagetermometer, så du er sikker på at ramme den rigtige temperatur.
  2. Smør 2 forme på ca. 18 x 11 cm med smør, og hæld den varme karamel i formene. Lad karamellen køle helt af.
  3. Udstik konfektstykkerne med en rund udstikker på 4 cm i diameter, og sæt dem på køl på et stykke bagepapir.
  4. Smelt de lyse overtræksknapper (/temperér mælkechokoladeknapperne) i mikroovn eller over vandbad, og dyp karamelkonfekten i overtrækket.
  5. Sæt lyse pastelperler på som øjne og en rød som næse, inden overtrækket sætter sig.
  6. Smelt de mørke overtræksknapper i mikroovn eller over vandbad, om kom overtrækket i en lille sprøjtepose.
  7. Tegn geviret med den smeltede overtræk på et stykke bagepapir, og lav pupiller på pastelperlerne. Sæt gevirerne fast på Rudolfhovederne med overtrækket.

Produkter i opskriften