Sværhedsgrad
Arbejdstid
60 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 10 anmeldelser

Rudolfkonfekt 22

Lav de sødeste små stykker Rudolfkonfekt og glæd både børn og voksne i den søde juletid. De fyldte chokolader har en midte af saltkaramel og smager fuldstændig himmelsk. Opskriften er udviklet af Odense-forbruger @lindamarietoft.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 22 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Kog piskefløde, sukker, sirup, smør og flagesalt sammen op til 120 grader under omrøring. Brug et stege- eller bagetermometer, så du er sikker på at ramme den rigtige temperatur.
  2. Smør 2 forme på ca. 18 x 11 cm med smør, og hæld den varme karamel i formene. Lad karamellen køle helt af.
  3. Udstik konfektstykkerne med en rund udstikker på 4 cm i diameter, og sæt dem på køl på et stykke bagepapir.
  4. Smelt de lyse overtræksknapper (/temperér mælkechokoladeknapperne) i mikroovn eller over vandbad, og dyp karamelkonfekten i overtrækket.
  5. Sæt lyse pastelperler på som øjne og en rød som næse, inden overtrækket sætter sig.
  6. Smelt de mørke overtræksknapper i mikroovn eller over vandbad, om kom overtrækket i en lille sprøjtepose.
  7. Tegn geviret med den smeltede overtræk på et stykke bagepapir, og lav pupiller på pastelperlerne. Sæt gevirerne fast på Rudolfhovederne med overtrækket.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften