Sværhedsgrad
Arbejdstid
60 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

2 ud af 5 stjerner baseret på 6 anmeldelser

Marcipankonfekt med saltkaramel og fudge 24

Skal der kræses lidt ekstra for årets julekonfekt og husets gæster, så får du her opskriften på lækre marcipankugler med en midte af saltkaramel. De overtrukne konfektkugler er pyntet med stykker af fudge. Opskriften er udviklet af ODENSE-forbruger @Charlotte_my_day.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 24 stk.

Sådan gør du

  1. Kog den kondenserede mælk med fudge og flagesalt, under konstant omrøring, til den får en flot karamelliseret farve. Lad karamellen køle helt af.
  2. Del marcipanen i 24 ens stykker, og tryk dem ud til flade cirkler.
  3. Fordel karamellen på marcipanen – dette er nemmest med en sprøjtepose. Luk marcipanen forsigtig sammen omkring karamellen, og tril til en kugle. Lad gerne marcipankuglerne stå et par timer på køkkenbordet, inden de overtrækkes, så marcipanen når at tørre en anelse i overfladen. Dette gør, at overtrækket ikke knækker.
  4. Smelt de mørke overtræksknapper i mikroovn eller over vandbad, og dyp marcipankuglerne heri med en gaffel. Pynt med fudge, inden overtrækket når at sætte sig.

Tip

Se vores store udvalg af konfektopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften