Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Marcipanmedaljer med saltkaramel og nougat 18

ODENSE hvide chokoladeknapper med karamel er baseret på hvid chokolade, karamelliseret sukker og karamelpulver, som giver den flotte farve samt en lækker karamelliseret og let saltet smag. Brug dem fx også til cookies eller chokoladekage.

Sådan gør du

  1. Rul marcipanen ud med en kagerulle til den ca. er 8 mm tyk.
  2. Halvér nougaten på den lange led, du skal kun bruge den ene halvdel (75 g).
  3. Skær tynde strimler på den lange led og læg skiverne oven på marcipanen, tryk dem godt fast.  Fordelingen skal gerne være ca. 2/3 marcipan og 1/3 nougat.
  4. Brug en lille rund udstikker til at stikke marcipanmedaljerne ud.
  5. Temperer chokoladen over vandbad eller i mikroovnen (se vejledning under tips og tricks).
  6. Dyp marcipanmedaljerne enkeltvis i den tempererede chokolade og sæt dem på et stykke bagepapir.
  7. Inden chokoladen tørrer helt, drysses marcipanmedaljen med lidt flagesalt blandet med guldstøv.

Tip

Se vores store udvalg af konfektopskrifter lige her

Relateret video

Den store konfektdag - marcipanmedaljer med saltkaramel og nougat

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften