Sværhedsgrad
Arbejdstid
14 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
40 minutter
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Nougatbar med brændt marcipan 12

Opskriften på nougatbarer med brændt marcipan giver 12 stk. velsmagende julekonfekt. Ligesom det meste konfekt opbevares julekonfekt bedst i en lufttæt beholder i kølige omgivelser. Hvis konfekten opbevares korrekt, kan den holde sig i op til 3 uger. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.

Sådan gør du

  1. Hak og smelt den mørke chokolade (40 g) sammen med smørret og sæt det til side ved stuetemperatur. Lad den sætter sig som en ganache.
  2. Rul marcipanen ud til et rektangel på ca. 10x26 cm og del den så på midten, så du får to stykker på 5x26 cm. Fordel nougaten på det ene stykke marcipan og læg derefter det andet stykke marcipan ovenpå som en slags sandwich.
  3. Skær mærker i det øverste stykke marcipan med bagsiden af en kniv, så der kommer ”riller” på den lange led og brænd med en gasbrænder, så det giver en god smag og danner et flot mønster.
  4. Stængerne skæres ud i ca. 2 cm på den korte led, så de bliver 2x5 cm, og bunden dyppes i tempereret chokolade (100 g) uden at ramme toppen af konfekten.
  5. Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose – eller bare en plastpose. Klip et lille hul og sprøjt små toppe på konfekten. Pynt evt. med lidt guld på toppen.

Tip

Opbevares bedst i en lufttæt beholder et køligt sted.

Se vores store udvalg af konfektopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften