Nougatbar med brændt marcipan 12
Her får du en lækker opskrift på konfekt, der er perfekt til julehyggen. Denne konfektstang med marcipan og nougat er både nem at lave og virkelig smagfuld. Den mørke chokoladeganache og den let brændte marcipanydre skaber en flot tekstur og en fantastisk smag. En virkelig skøn lille godbid, som kan nydes til kaffen eller som en del af konfektfadet. Følg opskriften herunder.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.
-
Nougatbar med marcipan
- 10 g Smør
Sådan gør du
- Hak og smelt den mørke chokolade (40 g) sammen med smørret og sæt det til side ved stuetemperatur. Lad den sætter sig som en ganache.
- Rul marcipanen ud til et rektangel på ca. 10x26 cm og del den så på midten, så du får to stykker på 5x26 cm. Fordel nougaten på det ene stykke marcipan og læg derefter det andet stykke marcipan ovenpå som en slags sandwich.
- Skær mærker i det øverste stykke marcipan med bagsiden af en kniv, så der kommer ”riller” på den lange led og brænd med en gasbrænder, så det giver en god smag og danner et flot mønster.
- Stængerne skæres ud i ca. 2 cm på den korte led, så de bliver 2x5 cm, og bunden dyppes i tempereret chokolade (100 g) uden at ramme toppen af konfekten.
- Kom chokoladeganachen i en sprøjtepose - eller bare en plastpose. Klip et lille hul og sprøjt små toppe på konfekten. Pynt evt. med lidt guld på toppen.
Tip
Opbevares bedst i en lufttæt beholder et køligt sted.
Ligesom det meste konfekt opbevares julekonfekt bedst i en lufttæt beholder i kølige omgivelser. Hvis konfekten opbevares korrekt, kan den holde sig i op til 3 uger. der er
Se vores store udvalg af konfektopskrifter lige her