Ragusa med nødder 16
Det behøver ikke at tage mere end 30 minutter at forberede lækker konfektstykker til både store og små. Her får du opskriften på uimodståelige nougattern med nødder og overtræk, også kendt som en Ragusa-bar. Konfektstykket smager himmelsk og er utrolig nemt at lave. Opskriften giver ca. 16 stykker, alt efter hvor store du vælger at skære stykkerne ud. Du kan pynte ragusaternene med f.eks. nøddeflager eller guldstøv, inden overtrækket størkner. Husk at konfekten skal opbevares i køleskabet indtil servering.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
- 100 g nødder, gerne Hasselnødder eller valnødder
Sådan gør du
- Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 12 min.
- Rør den bløde nougat sammen med de ristede nødder. Læg massen på et halvt stykke bagepapir. Læg
det andet halve stykke bagepapir over, og rul ganske let, så massen får en tykkelse på ca. 2,5 cm. Sæt
stykket i køleskabet, til det er helt fast. - Smelt overtræksknapperne i mikroovn eller over vandbad.
- Træk det øverste stykke bagepapir af, og smør halvdelen af overtrækket på nougatstykket. Lad overtrækket sætte sig. Vend nougatstykket om, og smør overtræk på den anden side.
- Inden overtrækket stivner helt, kan du med fordel ridse med en kniv i overtrækket, der hvor du vil skære. På den måde opnår du lettere helt skarpe linjer. Sæt nougatstykket tilbage i køleskabet.
- Skær stykket i små tern med en meget skarp kniv. Opbevar nougatternene i køleskab indtil servering.
Tip
Har du mod på at temperere chokolade, kan overtræk erstattes med tempereret chokolade. Se hvordan chokolade tempereres under Tips og Tricks.