Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
30 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Nougattern med nødder 16

Opskrift på nougattern med nødder og overtræk. Konfekten smager himmelsk, og den er utrolig nem at lave. Opskriften giver ca. 16 stykker alt efter, hvor store du vælger at skære stykkerne. Du kan vælge at pynte nougatternene med f.eks. nøddeflager eller guldstøv, inden overtrækket størkner. Husk at nougatternene skal opbevares i køleskabet indtil servering.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 16 stk.

Sådan gør du

  1. Læg nougaten på køkkenbordet til den er blød. Rør den sammen med grofthakkede nødder og kom den i en lille form mindst dobbelt så stor som nougatpakken og sæt den i køleskabet.
  2. Smelt overtræk over vandbad. Vend nougaten ud på et stykke bagepapir og pensl overfladen med overtræk. Vend den når overtrækket er næsten helt stivnet og overtræk den anden side.
  3. Lav snittene i overtræk, inden den er helt stivnet og sæt nougatblandingen tilbage i køleskabet. Skær den i små tern med en meget skarp kniv efter snittene i overtræk. Opbevar nougat-ternene i køleskab indtil servering.

Tip

Har du mod på at temperere chokolade, kan overtræk erstattes med tempereret chokolade. Se hvordan chokolade tempereres under Tips og Tricks.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften