Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

0 ud af 5 stjerner baseret på 0 anmeldelser

Nougatstykker med choko-karamel 35

Fantastisk opskrift på nougatstykker med chokolade-karamel og hasselnødder, der giver ca. 35 stykker alt efter, hvor store du vælger at skære dem. Disse nougatstykker er gode til at stille den lille sult i julen, men de fungerer også fint som noget sødt til kaffen hele året. Stykkerne smager fantastisk og kan let bruges til at imponere dine julegæster med.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 35 stk.

Sådan gør du

  1. Marcipanen rulles ud på et stykke bagepapir, til en tykkelse på 0,5 cm i tykkelsen, så det passer i et fad (f.eks. 20x30 cm.).
  2. 75 g chokolade smeltes til ca. 45° C og hældes over den bløde nougat i en skål. Rør forsigtig rundt, så det hele smelter sammen. Gem ca. 35 g chokolade til at pensle bunden med.
  3. Nougat- og chokoladeblandingen hældes over marcipanen og fordeles jævnt (ca. 1-1,5 cm tykkelse). Drys med hasselnødder og krymmel.
  4. Det hele sættes på køl indtil nougatblandingen har sat sig (ca. 30 min), den skal være helt fast.
  5. De sidste 35 g chokolade tempereres imens konfekten står på køl.
  6. Når konfektstykket kommer ud fra køl, vendes det ud af formen, så marcipansiden vender opad. Den tempererede chokolade smøres eller pensles jævnt ud på marcipanen.
  7. Når chokoladen er størknet, vendes stykket om og skæres ud i ønsket størrelse, f.eks. 3x3 cm.

Tip

Pas på at chokoladen ikke bliver over 45 grader, da tørretiden vil forlænges væsentligt. Se her hvordan du temperer chokoladen.

Find flere konfektopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften