Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Nougatstykker med choko-karamel 35

Fantastisk opskrift på nougatstykker med chokolade-karamel og hasselnødder, der giver ca. 35 stykker alt efter, hvor store du vælger at skære dem. Disse nougatstykker er gode til at stille den lille sult i julen, men de fungerer også fint som noget sødt til kaffen hele året. Stykkerne smager fantastisk og kan let bruges til at imponere dine julegæster med.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 35 stk.

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Nougatstykker
  1. Rul marcipanen ud på et stykke bagepapir til en tykkelse på ca. 0,5 cm, så den passer i et fad (f.eks. 20 x 30 cm).
  2. Smelt 75 g chokolade til ca. 45 °C og hæld det over den bløde nougat i en skål. Rør forsigtigt, til det hele er smeltet og godt blandet sammen. Gem ca. 35 g af chokoladen til at pensle bunden med senere.
  3. Fordel nougat- og chokoladeblandingen jævnt over marcipanen i et lag på ca. 1-1,5 cm. Drys med hasselnødder og krymmel.
  4. Sæt konfekten på køl i ca. 30 minutter, eller indtil nougatlaget er helt fast.
  5. Temperer imens de sidste 35 g chokolade.
  6. Når konfekten er fast, vendes den ud af formen, så marcipansiden vender opad. Pensl eller smør den tempererede chokolade jævnt ud over marcipanen.
  7. Lad chokoladen størkne, vend derefter konfekten om, og skær i passende stykker, for eksempel 3 x 3 cm

Tip

Pas på at chokoladen ikke bliver over 45 grader, da tørretiden vil forlænges væsentligt. Se her hvordan du temperer chokoladen.

Find flere konfektopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften