Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 4 anmeldelser

Marcipanbrød med nougat og karamelfudge 20

Lav dine egne lækre marcipanbrød med nougat og karamelfudge. Pensl eventuelt de færdige marcipanbrød med bronzestøv for at skabe endnu mere wauw-effekt. Opskriften på disse hjemmelavede marcipanbrød er blevet en ODENSE-klassiker og en stor forbrugerfavorit ved juletid. 

Sådan gør du

  1. Sæt nougaten i køleskabet i 5-10 min., så den er nemmere at udskære.
  2. Rul marcipanen ud til et rektangel på ca. 20 x 12 cm.
  3. Skær nougaten i 5 lige tynde skiver på langs, og læg skiverne oven på marcipanen.
  4. Fordel karamelfudgen på toppen af nougaten. Tryk fudgestykkerne ned i nougaten, så de ikke falder af, når konfekten dyppes i overtrækket.
  5. Halvér marcipanstykket på langs, så du har to baner på ca. 20 x ca. 6 cm. Skær så, på tværs af de to baner, så hvert marcipanbrød bliver ca. 2 x 6 cm.
  6. Smelt de mørke overtræksknapper i mikroovn eller over vandbad, og dyp marcipanstykkerne enkeltvis i overtrækket, og sæt dem på et stykke bagepapir.
  7. Når overtrækket er størknet, pensles overfladen med bronzestøv.

Tip

Relateret video

Marcipanbrød med nougat og karamel fudge

Den store konfektdag - marcipanbrød med nougat og karamelfudge

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften