Mozartkugler med brændte mandler 25
Mozartkugler med brændte mandler er vildt lækker julekonfekt. I konfekten indgår både nougat og marcipan, som indkapsles i et lag af mørk chokolade og skønne brændte mandler. Hvis du hellere vil overtrække med hvid chokolade, kan dette også nemt lade sig gøre. Du bestemmer i bund og grund selv, hvordan din personlige opskrift på mozartkugler med brændte mandler skal se ud.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 25 stk.
- 0,50 dl Vand
- 100 g Sukker
- 150 g Mandler
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Kog vand og sukker op indtil det bobler godt og tilsæt derefter mandlerne.
-
Rør kraftigt i gryden, indtil mandlerne begynder at karamellisere. Hæld dem ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
-
Knus mandlerne ved at komme dem i en pose og ”banke” dem med en kagerulle.
-
Nougaten skæres i små firkanter, svarende til ca. 5 gram.
-
Derefter skæres marcipanen ud i firkanter, svarende til ca. 10 gram stykket. Nougaten presses ind i marcipanen og trilles derefter til en kugle.
-
Kuglerne dyppes i tempereret mørk chokolade og vendes i de knuste brændte mandler.
Tip
Opbevares bedst i en lufttæt beholder et køligt sted.
Find flere konfektopskrifter lige her