Børnenes havregrynskugler 40
Havegrynskugler er en slags konfekt, der særligt bliver lavet i mange danske hjem ved juletid. Havregrynskugler er supernemme at lave, og så er det et hyggeligt lille projekt, hvor hele familien kan være med - både store og små. Selvom de fleste forbinder havregrynskugler med juletid, så smager havregrynskugler altså fantastisk lækkert året rundt (især hvis de er blevet lavet i hyggeligt selskab).
Denne lækre konfektopskrift er perfekt at lave sammen med hele familien, hvor fantasien får frit løb, når havregrynskuglerne skal pyntes. Når havregrynskuglerne er blevet trillet, kan de sættes på en ispind, inden de dyppes i den tempererede chokolade. Når de er blevet overtrukket med chokolade, kan børnene hjælpe med at pynte havregrynskuglerne med f.eks. mini perler, choko karamel kugler eller andet krymmel i alverdens farver.
De holder sig fint i køleskabet, så de altid er klar til lige at stille den lille sult. Husk især god hygiejne, når de mindste er med til at lave dem.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 40 stk.
- 75 g Smør
- 1 dl Flormelis
- 160 g Havregryn
- 2 tsk Kakaopulver
- 0,50 dl Vand
-
Pynt
Sådan gør du
-
Riv marcipanen helt fint på et rivejern.
-
Skær smør i mindre stykker. Bland flormelis, havregryn, smør og marcipan i en skål.
-
Rør kakaoen ud i vandet, og kom det i skålen. Ælt det godt sammen med hænderne.
-
Rul havregrynskuglerne med hænderne, og dyp dem i tempereret chokolade.
-
Afpynt med fine dekorationer, f.eks. ODENSE Choko Karamelkugler eller miniperler. Kom kuglerne i køleskabet i en dåse. Efter 3-4 timer på køl er de klar til at blive spist.
Tip
Se evt., hvordan du tempererer chokolade under Tips og Tricks.
Find flere konfektopskrifter lige her