Sværhedsgrad
Arbejdstid
20 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
45 minutter
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 5 anmeldelser

Flapjacks med hvid chokolade 16

Kender du flapjacks? En flapjack er et klassisk stykke britisk bagværk. Sammensætningen af teksturen og smagen minder om en mellemting mellem en müslibar og en cookie. Disse flapjacks er ikke blot nemme, men også fyldt med lækkert fyld af tørrede frugter og hvid chokolade. Du kan med fordel opbevare kagerne i en lufttæt dåse, så de holder sig friske i længere tid.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 16 stk.

Sådan gør du

  1. Beklæd en form på ca. 20 x 30 cm med bagepapir.
  2. Kom smørret og siruppen i en gryde, og smelt ved svag varme. 
  3. Kom havregrynene, rosinerne, de hakkede tørrede frugter, kokosmelet, hvedemelet og den brune farin i en skål, og hæld smør-sirupsblandingen i, og rør massen godt sammen.
  4. Hak chokoladen, og vend den i dejen.
  5. Pres dejen ned i formen, og bag den i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i ca. 25 min. til den er gylden. 
  6. Afkøl kagen, og skær den ud i de ønskede størrelser. 

Pynt

  1. Temperer chokoladen i en skål over vandbad, og dekorer dine flapflacks efter eget ønske. 

Tip

Er du ikke vild med hvid chokolade, kan du sagtens erstatte den med ODENSE mørk chokolade.

Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften