Flapjacks med hvid chokolade 16
Kender du flapjacks? En flapjack er et klassisk stykke britisk bagværk. Sammensætningen af teksturen og smagen minder om en mellemting mellem en müslibar og en cookie. Disse flapjacks er ikke blot nemme, men også fyldt med lækkert fyld af tørrede frugter og hvid chokolade. Du kan med fordel opbevare kagerne i en lufttæt dåse, så de holder sig friske i længere tid.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 16 stk.
- 125 g Smør
- 75 g Mørk sirup
- 100 g Havregryn
- 100 g Rosiner
- 50 g Hakket Tørrede Frugter f.eks. dadler, abrikoser og figner
- 50 g Kokosmel
- 75 g Hvedemel
- 50 g Brun farin
-
Pynt
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Beklæd en form på ca. 20 x 30 cm med bagepapir.
- Kom smørret og siruppen i en gryde, og smelt ved svag varme.
- Kom havregrynene, rosinerne, de hakkede tørrede frugter, kokosmelet, hvedemelet og den brune farin i en skål, og hæld smør-sirupsblandingen i, og rør massen godt sammen.
- Hak chokoladen, og vend den i dejen.
- Pres dejen ned i formen, og bag den i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i ca. 25 min. til den er gylden.
- Afkøl kagen, og skær den ud i de ønskede størrelser.
Pynt
- Temperer chokoladen i en skål over vandbad, og dekorer dine flapflacks efter eget ønske.
Tip
Er du ikke vild med hvid chokolade, kan du sagtens erstatte den med ODENSE mørk chokolade.
Find flere opskrifter på småkager og cookies lige her.