Hindbærsnitter 15
Disse skønne hindbærsnitter er virkelig uimodståelige! De er lavet på en dej med marcipan, hvilket giver dem en fantastisk smag, samtidig med at dejen er nem at arbejde med. Med denne opskrift kan du forvente at få cirka 15 af disse lækre snitter.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 15 stk.
-
Mørdej
- 250 g Hvedemel
- 100 g Flormelis
- 200 g blødt Smør
- 1 Æg
-
Pynt
- 200 g Hindbærmarmelade
- 100 g Flormelis
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Mørdej
- Bland hvedemel, flormelis og fint revet marcipan i en skål.
- Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med ægget.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 min., så den bliver let at arbejde med.
- Del dejen i to, og rul hvert stykke ud på et bord drysset med mel til ca. 3 mm. tykkelse.
- Udstik dejen i ca. 30 stykker (du kan bruge en udstikker eller et glas på ca. 6 diameter.
- Fordel forsigtigt dej stykkerne på to bageplader med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 8 min. til de er gyldne.
- Afkøl på en bagerist.
Pynt
- Smør halvdelen af kagerne med hindbærmarmelade, og læg dem sammen.
- Rør flormelis med kogende vand til en tyk glasur, og dekorer kagerne.
- Drys med frysetørret hindbær.
Tip
Hindbærsnitterne bliver ekstra sprøde, hvis mørdejspladerne bages først, og efterfølgende lægges sammen med fyldet.
De holder sig fint i flere dagen, hvis de opbevares på køl i en dåse med tætsluttende låg.
Find endnu flere opskrifter på lækre kager lige her.