Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 1 anmeldelse

Hindbærsnitter 14

Her har du opskriften på skønne, sprøde hindbærsnitter bagt med marcipan. Hindbærsnitterne smager lige så lækkert, som de ser ud. Pynt dem med perler.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel, 100 g revet marcipan og flormelis. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med æg. Ælt den hurtigt sammen, form til en aflang pølse og tryk den flad. Pak dejen ind i plastfilm og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter.
  2. Rul mørdejen ud til en stor rektangel på ca. 20 x 50 cm på et meldrysset bord. Træk forsigtigt dejen over på et stor stykke bagepapir på en bageplade. Smør halvdelen af dejen med hindbærmarmelade og riv de sidste 100 g marcipan henover.
  3. Fold den anden halvdel af dejen henover, brug bagepapiret som hjælp, så dejen ikke knækker. Bag kagen midt i ovnen ca. 20 minutter ved 200° C.
  4. Hak chokoladen fint og drys den henover kagen lige når den er kommet ud af ovnen. Smør chokoladen ud i et jævnt lag og sæt kagen til afkøling.
  5. Mos hindbærrene med en gaffel, og rør flormelis i, til konsistensen er som glasur. Pynt kagen med hindbærglasuren og krymmel, og skær kagen i mindre stykker med en skarp kniv.

Tip

Hindbærsnitterne bliver ekstra sprøde, hvis mørdejspladerne bages først, og efterfølgende lægges sammen med fyldet.

Produkter i opskriften