Hindbær-mousse-kage 8
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Karamelkage
- 150 g Smør
- 3 Æg
- 125 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 150 g Mandelmel
- 0,50 tsk Salt
- 75 g pekan Nødder
-
Hindbærmousse
- 3 bl. Husblas
- 300 g Hindbær (evt. fra frost)
- 125 g Sukker
- 0,50 Vaniljestang
- 2 spsk Citronsaft
- 2,50 dl Piskefløde
- 100 g Skyr
-
Karamelganache
- 20 g Olie (raps- eller solsikkeolie)
-
Pynt
- 125 g friske Hindbær
- 50 g pekan Nødder
Sådan gør du
Karamelkage
- Tænd ovnen på 180°, og beklæd springformen med bagepapir.
- Smelt smørret i en lille gryde. Hæld chokoladen ned i gryden, og rør rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Lad chokoladeblandingen køle af i 5 minutter.
- Pisk æg, sukker og vaniljekorn luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokoladeblandingen i. Vend mandelmel, salt og grofthakkede pekannødder i dejen, til den er ensartet.
- Fordel dejen i en springfor Ø20 cm, og bag bunden i ovnen i 25-30 minutter. Den skal stadig føles en smule ubagt. Afkøl bunden på en rist, og sæt den herefter på køl, til den er helt kold.
Hindbærmousse
- Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
- Bland hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge et par minutter. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré.
- Si kernerne fra, og lad hindbærpuréen køle af, til den er lun.
- Pisk fløden til let skum, og vend skyren i. Vend først lidt af skummet i den lune hindbærpuré og vend derefter resten i, til du har en jævn og ensartet lyserød mousse.
Samling
- Skær kagebunden fri, og rengør formen. Sæt lagkageplast fast langs indersiden af formen, og læg kagebunden tilbage i formen.
- Hæld hindbærmoussen oven på kagen, og sæt moussekagen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Karamelganache og servering
- Smelt karamelchokoladen i en skål over vandbad, og rør olien i.
- Anret moussekagen på et kagefad. Hæld den stadig lune karamelganache ud over kagen lidt ad gangen, så den løber ned ad siderne. Pynt med friske hindbær, pekannødder og karamelfudge.