Banankage med chokoladetopping 10
Den klassiske banankage er en af de mest populære kager i Danmark. Og det kan vi godt forstå! Den smager også fantastisk. Du får her opskriften på en lækker pisket banankage med marcipan og chokolade chunks i dejen og en lækker chokoladetopping. Den er ikke blot nem at lave, men tager heller ingen tid. En klassiker du ikke kan gå galt i byen med.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 personer
- 150 g Blødt Smør
- 175 g Sukker
- 5 g Vaniljesukker
- 4 Æg
- 2 Modne Bananer
- 175 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
-
Chokoladetopping
- 100 g Smør
- 80 g Fløde
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse.
- Pisk derefter ét æg i massen ad gangen (pas på med at piske for meget, ellers skiller det).
- Bland hvedemel og bagepulver i massen, og vend dejen godt sammen.
- Skær marcipanen ud i små firkanter, eller riv den på et rivejern, og bland det i dejen.
- Mos bananerne med en gaffel, og bland dem i dejen.
- Bland chokoladeknapper eller chokoladechunks i dejen.
- Hæld dejen i et smurt fad på ca. 20 x 25 cm.
- Bag banankagen ved 170°C i 40-45 minutter.
- Smelt chokoladen og smør sammen, og tilsæt derefter fløden. Rør godt rundt i massen.
- Hæld chokoladetopping ud på den bagte og afkølede banankage, og sørg for at smøre det godt ud til kanterne med en paletkniv.
Tip
Find endnu flere banankageopskrifter lige her