Sværhedsgrad
Arbejdstid
30 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

5 ud af 5 stjerner baseret på 19 anmeldelser

Banankage med chokoladetopping 10

Den klassiske banankage er en af de mest populære kager i Danmark. Og det kan vi godt forstå! Den smager også fantastisk. Du får her opskriften på en lækker pisket banankage med marcipan og chokolade chunks i dejen og en lækker chokoladetopping. Den er ikke blot nem at lave, men tager heller ingen tid. En klassiker du ikke kan gå galt i byen med.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig masse.
  2. Pisk derefter ét æg i massen ad gangen (pas på med at piske for meget, ellers skiller det).
  3. Bland hvedemel og bagepulver i massen, og vend dejen godt sammen.
  4. Skær marcipanen ud i små firkanter, eller riv den på et rivejern, og bland det i dejen.
  5. Mos bananerne med en gaffel, og bland dem i dejen.
  6. Bland chokoladeknapper eller chokoladechunks i dejen.
  7. Hæld dejen i et smurt fad på ca. 20 x 25 cm.
  8. Bag banankagen ved 170°C i 40-45 minutter.
  9. Smelt chokoladen og smør sammen, og tilsæt derefter fløden. Rør godt rundt i massen.
  10. Hæld chokoladetopping ud på den bagte og afkølede banankage, og sørg for at smøre det godt ud til kanterne med en paletkniv. 

Tip

Find endnu flere banankageopskrifter lige her

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften