Sværhedsgrad
Forberedelsestid
30 minutter
Samlet tid
3 timer

Dessertbrownie 12

Prøv denne lækre, intense brownie toppet med ganache og chokoladesauce - fint og enkelt pyntet. Kagen har en rig smag og er næsten helt konfektagtigt. Den rækker til mange, og smager fantastisk sammen med lidt vaniljeis. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 personer

Sådan gør du

Brownie:

  1. Smelt smørret og chokoladen, og lad det køle af. Pisk ægget, sukkeret og vaniljesukkeret luftigt sammen. Sigt hvedemelet og kakaoen i dejen sammen med den afkølede smør- og chokoladeblanding. Vend til sidst lidt flagesalt i.
  2. Hæld dejen i en smurt springform på ca. 22 cm diameter. Bag kagen ved 170 grader i 30 min. Afkøl kagen.

Ganache

  1. Hak de to slags chokolade, og kom stykkerne i en skål. Varm fløden op i en gryde med smør og glukosesirup. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør til en blank og flot ganache. Stil ganachen på køl et par timer.
  2. Frigør kagen fra formen. Sæt den på et fad, sæt kagefolie omkring kagen og ringen fra kageformen på igen. Rør i chokoladeganachen, og fordel den over kagen. Stil kagen tildækket på køl til næste dag.

Servering: Dekorer kagen med chokoladesauce, frosne brombær, skovsyre og chokoladekugler. Ved servering skær kagen i pæne stykker, og anret på tallerkener med lidt chokoladesauce i bunden.

Tip

Kagen bliver bedst, når den tilberedes dagen før den, den skal serveres.

Produkter i opskriften