Banankage med chokolade og marcipan 8
Hvis du er på udkig efter en opskrift på en ekstra lækker og saftig banankage, så er denne banankage med chokolade og marcipan lige noget for dig. Den klassiske banankage har nemlig fået en ny og ret så lækkert tvist, hvor både mørk chokolade og blød marcipan giver kagen en fyldigere smag og mere eksklusivt præg. Kombinationen af modne bananer, chokolade og ODENSE Marcipan sikrer en svampet kage med masser af karakter – perfekt til både fødselsdag, kaffebord eller som afslutning på en middag.
Udover at smage fantastisk, er denne banankage også smuk at servere – og derfor ideel, hvis du vil imponere gæsterne med en flot og hjemmelavet kage.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Banankage
- 100 g blødt Smør
- 150 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 3 Æg
- 2 modne Bananer
- 125 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 knsp. Salt
-
Mælkechokoladecreme
- 1 dl Piskefløde
- 15 g Glukosesirup
-
Pynt
- 20 g ristede og afskallede Hasselnødder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175°C, og læg bagepapir i en springform på Ø 20 cm.
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen.
- Mos bananerne med en gaffel, og rør bananmosen i dejen.
- Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Hak chokoladen groft, skær marcipanen i små tern, og vend begge dele i dejen.
- Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden. Afkøl kagen på en rist.
- Varm fløde og glukose op til kogepunktet, og hæld det over chokoladeknapperne.
- Lad det stå i 1 minut, og rør så med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og cremen bliver blank og ensartet.
- Hæld cremen i en sprøjtepose med lille stjernetylle, og læg den på køl i ca. 1 time.
- Anret banankagen på et fad eller en kageopsats, og sprøjt små stjerner af mælkechokoladecremen ud på hele kagen i et sirligt mønster.
- Pynt med halve hasselnødder vendt i ODENSE guldstøv.
Tip
Se alle vores lækre opskrifter på banankage og find din favoritvariant.