Banankage med chokolade og marcipan 8
Den klassiske banankage har fået et løft, vi har nemlig tilføjet både chokolade og marcipan! Denne opskrift giver ikke kun en utrolig lækker kage, men også en virkelig flot kage - kagen er derfor perfekt til enhver festlig anledning.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 8 personer
-
Banankage
- 100 g blødt Smør
- 150 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 3 Æg
- 2 modne Bananer
- 125 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 knsp. Salt
-
Mælkechokoladecreme
- 1 dl Piskefløde
- 15 g Glukosesirup
-
Pynt
- 20 g ristede og afskallede Hasselnødder
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Banankage
- Tænd ovnen på 175°C, og læg bagepapir i en springform på Ø 20 cm.
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen.
- Mos bananerne med en gaffel, og rør bananmosen i dejen.
- Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Hak chokoladen groft, skær marcipanen i små tern, og vend begge dele i dejen.
- Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden. Afkøl kagen på en rist.
Mælkechokoladecreme
- Varm fløde og glukose op til kogepunktet, og hæld det over chokoladeknapperne.
- Lad det stå i 1 minut, og rør så med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og cremen bliver blank og ensartet.
- Hæld cremen i en sprøjtepose med lille stjernetylle, og læg den på køl i ca. 1 time.
Servering
- Anret banankagen på et fad eller en kageopsats, og sprøjt små stjerner af mælkechokoladecremen ud på hele kagen i et sirligt mønster.
- Pynt med halve hasselnødder vendt i ODENSE guldstøv.
Tip
Se alle vores opskrifter på banankage her.