Sværhedsgrad
Arbejdstid
1,5 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 15 anmeldelser

Banankage med chokolade og marcipan 8

Den klassiske banankage har fået et løft, vi har nemlig tilføjet både chokolade og marcipan! Denne opskrift giver ikke kun en utrolig lækker kage, men også en virkelig flot kage - kagen er derfor perfekt til enhver festlig anledning.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 8 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
Banankage 
  1. Tænd ovnen på 175°C, og læg bagepapir i en springform på Ø 20 cm.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen.
  3. Mos bananerne med en gaffel, og rør bananmosen i dejen.
  4. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Hak chokoladen groft, skær marcipanen i små tern, og vend begge dele i dejen.
  5. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gylden. Afkøl kagen på en rist.
Mælkechokoladecreme
  1. Varm fløde og glukose op til kogepunktet, og hæld det over chokoladeknapperne.
  2. Lad det stå i 1 minut, og rør så med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og cremen bliver blank og ensartet.
  3. Hæld cremen i en sprøjtepose med lille stjernetylle, og læg den på køl i ca. 1 time.
Servering
  1. Anret banankagen på et fad eller en kageopsats, og sprøjt små stjerner af mælkechokoladecremen ud på hele kagen i et sirligt mønster.
  2. Pynt med halve hasselnødder vendt i ODENSE guldstøv.

Tip

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften