Sværhedsgrad
Arbejdstid
25 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,25 timer
Vurder denne opskrift

3 ud af 5 stjerner baseret på 3 anmeldelser

"Den du ved nok"-bradepandekage 30

Skal du servere kage for mange - måske til klassen i skolen, fodboldholdet, kollegaerne eller til stor fødselsdag? Så får du her en bradepandekage-klassiker - kagen der går under navnet "Den du ved nok". En lækker chokolademazarinkage med lækker kaffe-kokostopping. Kaffen er på ingen måde fremtrædende i smagen, og en favorit hos mange børn. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 30 personer

  • Chokolademazarin

  • 5 Æg
  • 500 g Sukker
  • 360 g Smør
  • 540 g Hvedemel
  • 50 g Kakaopulver
  • 20 g Bagepulver
  • 420 g Mælk
  • Topping

  • 150 g færdigbrygget Kaffe
  • 20 g Kakao
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 450 g Flormelis
  • 360 g Smør
  • 180 g Kokos

Sådan gør du

  1. Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål.
  2. Smelt smørret forsigtigt i en gryde eller i mikroovnen.
  3. Bland mel, kakaopulver og bagepulver, og sigt det i dejen skiftevis med mælk og smeltet smør.
  4. Riv marcipanen, og bland den i dejen.
  5. Kom dejen i stor bradepande med bagepapir i bunden (den dybe bradepande, der passer til din ovn), og bag kagen ved 160°C grader i ca. 45 min.
  6. Kog alle topping-ingredienserne op, undtagen kokos. Tilsæt kokos og varm toppingen godt igennem under omrøring. Fordel kokostopping på den afkølede kage.

Tip

Kagen kan med fordel bages dagen før servering og blot opbevares tildækket på køkkenbordet. Holdbarheden er 5 dage.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften