Nougat-mousse-kage 14
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 personer
- 150 g Brun farin
- 150 g Sukker
- 2,50 dl Olie
- 4 Æg
- 300 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- 2 tsk Kanel , stødt
- 0,50 tsk Ingefær , stødt
- 1 knsp. Salt
-
Nougat mousse
- 3 dl Piskefløde
-
Pynt
- Kakaopulver
- Skovsyre
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk olie, farin og sukker sammen og tilsæt derefter under omrøring et æg ad gangen.
-
Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen. Riv til sidst marcipanen og bland i dejen inden den kommes i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm. Bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
-
Imens kagen bages, smeltes nougat over vandbad og fløde piskes til flødeskum. Den smeltede nougat vendes med flødeskum og stilles på køl.
-
Når kagen er afkølet, smøres nougat på toppen af kagen. Afpynt med kakaopulver og skovsyre.