Sværhedsgrad
Arbejdstid
50 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,5 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 7 anmeldelser

Nougat-mousse-kage 14

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 personer

  • 150 g Brun farin
  • 150 g Sukker
  • 2,50 dl Olie
  • 4 Æg
  • 300 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 2 tsk Kanel , stødt
  • 0,50 tsk Ingefær , stødt
  • 1 knsp. Salt
  • Nougat mousse

  • 3 dl Piskefløde
  • Pynt

  • Kakaopulver
  • Skovsyre

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Pisk olie, farin og sukker sammen og tilsæt derefter under omrøring et æg ad gangen.
  2. Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt og rør det i dejen. Riv til sidst marcipanen og bland i dejen inden den kommes i en smurt og meldrysset springform Ø 20-22 cm. Bag ved 160° C i ca. 40-45 min.
  3. Imens kagen bages, smeltes nougat over vandbad og fløde piskes til flødeskum. Den smeltede nougat vendes med flødeskum og stilles på køl.
  4. Når kagen er afkølet, smøres nougat på toppen af kagen. Afpynt med kakaopulver og skovsyre.

Produkter i opskriften