Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
1,6 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 30 anmeldelser

Æblekage med marcipan og kanelsukker 14

Her har du en opskrift på den skønneste æblekage bagt med marcipan og kanelsukker. Æblekagen er super nem og hurtig at lave til den pludselige søde tand, og kagen kan med fordel nydes til en kop kaffe. Den søde kage kan evt. serveres med creme fraiche for at give en syrlig undertone.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 14 stk.

  • 3 Æg
  • 250 g Sukker
  • Citronskal fra en usprøjtet citron
  • 1 Vaniljestang
  • 200 g Smør
  • 250 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Kardemomme, stødt
  • 0,50 tsk fint Salt
  • Lidt Smør og mel til formen
  • 5 modne Æbler
  • Kanelsukker blandet af 1 dl sukker og 1 tsk. stødt kanel
  • Pynt

  • 2 spsk Kanelsukker

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Æg og sukker piskes op. Revet marcipan blandes med hvedemel, bagepulver og vanillesukker. Det hele blandes sammen, og til sidst tilsættes smeltet smør.
  2. Kagemassen fordeles i cupcakeforme, og bages ved 180°C i 20 minutter.
  3. Hvide og mørke cremede toppe: Hak 100 g chokolade, og hæld det i en gryde med 1 dl piskefløde. Varm det forsigtigt op under konstant omrøring, indtil chokoladen er smeltet. Hæld det over i en skål, og pisk blandingen med en håndmikser i ca. 10 minutter, eller indtil det er blankt og cremet. Chokoladeblandingen fyldes i en sprøjtepose, og kagerne pyntes.
  4. Kagerne kan dekoreres fantasifuldt med nødder, sukkerkugler og revet chokolade.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften