Æblekage med marcipan og kanelsukker 14
Her har du en opskrift på den skønneste æblekage bagt med marcipan og kanelsukker. Æblekagen er super nem og hurtig at lave til den pludselige søde tand, og kagen kan med fordel nydes til en kop kaffe. Den søde kage kan evt. serveres med creme fraiche for at give en syrlig undertone.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 14 stk.
- 3 Æg
- 250 g Sukker
- Citronskal fra en usprøjtet citron
- 1 Vaniljestang
- 200 g Smør
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 1 tsk Kardemomme, stødt
- 0,50 tsk fint Salt
- Lidt Smør og mel til formen
- 5 modne Æbler
- Kanelsukker blandet af 1 dl sukker og 1 tsk. stødt kanel
-
Pynt
- 2 spsk Kanelsukker
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
-
Pisk æg og sukker sammen, til det er cremet og luftigt.
-
Riv marcipan og citron groft. Flæk derefter en vaniljestang, skrab kornene ud, og rør alle tre dele i æggemassen.
-
Smelt smørret ved svag varme, og rør det i æggemassen.
-
Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt, og sigt det i æggemassen. Vend nu det hele forsigtigt sammen med en dejskraber.
-
Klem et stykke bagepapir ind mellem kant og bund på en stor springform (24 cm i diameter).
-
Smør derefter kanten af springformen med smør, og drys med mel. Skrab halvdelen af dejen over i formen.
-
Skræl æblerne, skær dem i små stykker og fjern kernehus. Vend dem i kanelsukker, og læg et lag æbler på dejen i formen.
-
Hæld den sidste dej over, og dæk kagen med de sidste æbler. Strø til sidst mandler og kanelsukker over.
-
Bag kagen ved 170° C i ca. 1 time. Stik en strikkepind eller kødnål midt i kagen, og når der ikke kommer dej på, er kagen færdig.
Tip
Find flere æblekage-og tærteopskrifter her.