Sværhedsgrad
Arbejdstid
40 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 2 anmeldelser

Jordbærtærte med vaniljecreme og kransekage 6

Her har du opskriften på den nemmeste jordbærtærte, som er perfekt til det gode vejr i sommerperioden. Ikke nok med at opskriften er meget let at gå til, så har vi også lavet en videoguide, som gør det endnu nemmere at ramme det helt perfekte resultat. Tærten er velegnet til at blive frosset, uden creme og bær, og du kan læse vores råd til nedfrysning af marcipan og bagværk her. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

  1. Smuldr smør i melet, og tilsæt sukker og æg. Saml dejen rimeligt hurtigt. Den skal være ensartet og glat.
  2. Pak herefter mørdejen ind i film og stil den i køleskabet i 1/2 til 1 time før anvendelse (den kan også sagtens laves flere dage i forvejen, og opbevares i køleskabet).
  3. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Forbag mørdejsbunden i ca. 7 minutter ved 200°C.
  4. Sprøjt kransekagemassen ud som dråber rundt i kanten ovenpå den bagte mørdej. Bag nu tærten færdig i ca. 8-9 minutter ved 220°C.
  5. Hak eller riv chokoladen, og drys den over bunden, så snart kagen kommer ud af ovnen. Lad den smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, og lad det hele køle af.
  6. Lav vaniljecreme efter opskriften på posen. Pisk fløden, og vend den i cremen.
  7. Fyld den afkølede kage med vaniljecreme, og pynt med friske jordbær. Server evt. resterende creme ved siden af.

Tip

Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når
lejligheden byder sig. Jordbærtærten smager allerbedst samme dag, som den er pyntet med de friske sprøde bær.

Find flere opskrifter på jordbærtærter her.

Relateret video

Jordbærtærte - videoopskrift

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften