Sværhedsgrad
Arbejdstid
1 timer
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 73 anmeldelser

Nemmelavet jordbærtærte 6

Skal det være nemt og hjemmelavet, så prøv Odense Marcipans opskrift på "nemmelavet" jordbærtærte. Jordbærkagen består af en lækker mazarinbund med marcipan smurt med mørk chokolade og toppet med vaniljecreme og friske jordbær. Det er smagen af dansk sommer.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

Hold skærmen tændt

Mazarinbunde

  1. Sæt smør og æg frem, så det har rumtemperatur, når du skal bruge det.
  2. Ælt marcipan og sukker sammen.  
  3. Ælt først halvdelen af det bløde smør i marcipanmassen (med hånden eller med en røremaskine). Rør derefter resten af det bløde smør i og tilsæt efterfølgende to af æggene, men ét ad gangen. 
  4. Tilsæt mel sammen med det sidste æg, og rør massen sammen.  
  5. Smør en tærteform (ca. 24 cm i diameter) grundigt med smør og fordel mazarinmassen i.  
  6. Bag mazarinbunden ved 190 grader i ca. 30 min. Den skal være mørk, gylden og gennembagt, før den er færdig. 
  7. Hak eller riv chokoladen og drys den over bunden, så snart kagen kommer ud af ovnen. Lad den smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, og lad det hele køle af.

Vaniljecreme

  1. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
  2. Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, 1 dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
  3. Bland sukker, maizena og æggeblommer med den resterende 1 dl mælk og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
  4. Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
  5. Pisk fløden let op, og vend i vaniljecremen.

Samling

  1. Fordel cremen på mazarinbunden. Evt. rester af creme, kan serveres ved siden af.
  2. Rens jordbærrene, men undgå helst at skylle dem, da de vil suge vandet til sig, og skær stilken af. Del jordbærrene i halve og kvarte, og fordel dem på cremen.  

Server jordbærtærten med det samme eller opbevar den i køleskabet til senere på dagen. Jordbærtærten smager allerbedst, samme dag som den er pyntet med de friske sprøde bær. 

Tip

Mazarinmasse bør røres så lidt som muligt, da man ellers vil få luft i massen, og den vil koge op under bagning.  

Anvend en tærteform med løs bund. Det gør det meget nemmere at få tærten ud senere. Mazarinbunde kan bages i alle tænkelige forme – prøv f.eks. også at bage dem i muffinsforme til små jordbærkager. 

Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når
lejligheden byder sig. 

Find flere opskrifter på jordbærtærter og jordbærkager lige her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften