Sværhedsgrad
Forberedelsestid
45 minutter
Samlet tid
2 timer

Nemmelavet jordbærtærte 6

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 personer

Sådan gør du

  1. Ælt marcipan og sukker sammen.  
  2. Ælt først halvdelen af det bløde smør i marcipanmassen (med hånden eller med en røremaskine). Rør resten af det bløde smør i og tilsæt derefter et æg ad gangen.  
  3. Tilsæt mel sammen med det sidste æg og rør massen sammen.  
  4. Smør en tærteform (ca. 24 cm i diameter) grundigt med smør og fordel mazarinmassen i.  
  5. Bag mazarinbunden ved 190 grader i ca. 30 min. Den skal være mørk, gylden og gennembagt, før den er færdig. 
  6. Hak eller riv chokoladen og drys den over bunden, så snart kagen kommer ud af ovnen. Lad den smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, når den er smeltet og lad det hele køle af. 
  7. Pisk den kolde Dessertcreme til den har en tyk, fast og luftig konsistens. Fordel cremen på mazarinbunden – evt. rester af creme, kan serveres ved siden af.  
  8. Rens jordbærrene, men undgå helst at skylle dem, da de vil suge vandet til sig, og skær stilken af. Del jordbærrene i halve og kvarte, og fordel dem på cremen.  
  9. Server jordbærtærten med det samme eller opbevar den i køleskabet til senere på dagen. Jordbærtærten smager allerbedst, samme dag som den er pyntet med de friske sprøde bær. 

Tip

Mazarinmasse bør røres så lidt som muligt, da man ellers vil få luft i massen og den vil derefter koge op, under bagning.  

Anvend en tærteform med løs bund. Det gør det meget nemmere at få tærten ud senere. Mazarinbunde kan bages i alle tænkelige forme – prøv fx også at bage dem i muffinsforme til små jordbærkager. 

Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet, eller endnu bedre kan den fryses og bruges når lejligheden byder sig. 

Produkter i opskriften