Sværhedsgrad
Arbejdstid
45 minutter
Samlet tid
(inkl. evt. køl, frost og bagetid)
2 timer
Vurder denne opskrift

4 ud af 5 stjerner baseret på 59 anmeldelser

Flagkage med jordbær 25

Her får du en opskrift på en dekorativ jordbærtærte formet som Dannebrog – en smuk og festlig jordbærkage, der er ideel til sommerens højtider. Uanset om du fejrer fødselsdag, studenterfest, Sankt Hans eller jubilæum, er denne flagkage med jordbær et oplagt valg. Den er både nem at lave og imponerende at servere.

Kagen er bygget op af en svampet mazarinbund med marcipan, et lag mørk chokolade, cremet vaniljecreme og friske, søde jordbær. Den afsluttes med små Dannebrogsflag formet i marcipan – perfekte til at skabe en national og festlig stemning.

Vil du finde flere idéer til jordbærtærter eller andre kreative jordbærkager, så gå på opdagelse i vores opskrifter med jordbær

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 personer

  • Bund

  • 300 g Original ODENSE Marcipan 375 g (Eller ODENSE Bagemarcipan)
  • 300 g Sukker
  • 300 g blødt Smør
  • 6 stk. Æg
  • 60 g Hvedemel
  • Vaniljecreme

  • 2 dl Sødmælk
  • 1,75 dl Piskefløde
  • 0,50 Vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
  • 40 g Sukker
  • 30 g Maizena
  • 2 stk. Pasteuriserede æggeblommer
  • 1,75 Piskefløde til flødeskum
  • Pynt

  • 500 g Jordbær

Sådan gør du

Hold skærmen tændt
  1. Sæt smør og æg frem, så det har rumtemperatur, når du skal bruge det.
  2. Ælt marcipan og sukker sammen.
  3. Ælt først halvdelen af det bløde smør i marcipanmassen (med hånden eller med en røremaskine). Rør derefter resten af det bløde smør i, og tilsæt efterfølgende fem af æggene, men ét ad gangen mens der røres mellem hvert æg.
  4. Tilsæt mel sammen med det sidste æg, og rør massen sammen.
  5. Smør en stor bradepande (ca 30x40 cm) grundigt med smør i hjørner og på siderne, læg bagepapir i, og fordel mazarinmassen i.
  6. Bag mazarinbunden ved 190 grader i ca. 30 min. Bunden skal være mørk, gylden og gennembagt, før den er færdig.
  7. Hak eller riv chokoladen, og drys den over bunden, så snart kagen kommer ud af ovnen. Lad chokoladen smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, og lad det hele køle af. 

Vaniljecreme

  1. Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
  2. Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, 1 dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
  3. Bland sukker, maizena og æggeblommer med den resterende 1 dl mælk og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
  4. Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
  5. Pisk fløden let op, og vend i vaniljecremen.
  6. Fordel 1/3 af cremen på mazarinbunden, og sprøjt den resterende creme på kagen i et kors (evt. rester af creme kan serveres ved siden af)
  7. Rens jordbærrene, men undgå helst at skylle dem, da de vil suge vandet til sig. Skær stilken af, og del jordbærrene i halve og kvarte. Fordel jordbærrene på de 4 firkanter, så de danner et dannebrogsflag.
  8. Pynt med flag lavet i hvid og rød marcipan.

Server jordbærtærten med det samme, eller opbevar den i køleskabet til senere på dagen. Jordbærtærten smager allerbedst samme dag, som den er pyntet med de friske, sprøde bær.

Tip

Mazarinmasse bør røres så lidt som muligt, da man ellers vil få luft i massen, og den vil koge op under bagning.

Bunden kan med fordel bages dagen før, og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når
lejligheden byder sig.

Find flere opskrifter på jordbærtærter og jordbærkager her.

Lignende opskrifter

Produkter i opskriften