Sværhedsgrad
Forberedelsestid
45 minutter
Samlet tid
2 timer

Flagkage med jordbær 25

Her er opskriften på en lækker jordbærtærte anrettet som Dannebrogsflag. Kagen er helt idel til sommerens festlige lejligheder; fødselsdag, studenterfest eller jubilæum. Kagen består af en lækker mazarinbund, mørk chokolade, vaniljecreme toppet med friske jordbær og små rød-hvide Dannebrogsflag lavet i marcipan. 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 25 personer

Sådan gør du

  • Sæt smør og æg frem, så det har rumtemperatur, når du skal bruge det.
  • Ælt marcipan og sukker sammen.
  • Ælt først halvdelen af det bløde smør i marcipanmassen (med hånden eller med en røremaskine). Rør derefter resten af det bløde smør i og tilsæt efterfølgende fem af æggene, men ét ad gangen. 
  • Tilsæt mel sammen med det sidste æg, og rør massen sammen.  
  • Smør en stor bradepande (ca 30x40 cm) grundigt med smør i hjørner og på siderne, læg bagepapir i og fordel mazarinmassen i.
  • Bag mazarinbunden ved 190 grader i ca. 30 min. Den skal være mørk, gylden og gennembagt, før den er færdig.
  • Hak eller riv chokoladen og drys den over bunden, så snart kagen kommer ud af ovnen. Lad den smelte helt. Fordel chokoladen jævnt på bunden med bagsiden af en ske, og lad det hele køle af.
  • Pisk ODENSE Dessertcreme til en let og luftig creme (cremen skal være kold, når den piskes). Fordel 1/3 af cremen på mazarinbunden og sprøjt den resterende creme på, i et kors– evt. rester af creme, kan serveres ved siden af.
  • Rens jordbærrene, men undgå helst at skylle dem, da de vil suge vandet til sig, og skær stilken af. Del jordbærrene i halve og kvarte, og fordel dem på de 4 kvadrater, så de danner et dannebrogsflag.
  • Pynt med flag lavet i hvid og rød marcipan.
  • Server jordbærtærten med det samme eller opbevar den i køleskabet til senere på dagen. Jordbærtærten smager allerbedst, samme dag som den er pyntet med de friske, sprøde bær.

Tip

Mazarinmasse bør røres så lidt som muligt, da man ellers vil få luft i massen, og den vil koge op under bagning.  

Anvend en tærteform med løs bund. Det gør det meget nemmere at få tærten ud senere. Mazarinbunde kan bages i alle tænkelige forme – prøv f.eks. også at bage dem i muffinsforme til små jordbærkager. 

Bunden kan med fordel bages dagen før og opbevares i køleskabet. Den kan også fryses ned og bruges, når
lejligheden byder sig.

Produkter i opskriften