Små jordbærkager med kransekage 20
Nemmere bliver det ikke! Vores lette opskrift på disse skønne små jordbærtærter tager blot 45 minutter at udføre. Jordbærkagens bund består af lækker færdig kransekragemasse. På kagebunden sprøjtes den lærke kagecreme, som efterfølgende pyntes med friske jordbær. De små lækre jordbærkager er perfekte til en sommerfødselsdag eller til at servere for de nyudklækkede studenter.
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 20 stk.
-
Vaniljecreme
- 2 dl Sødmælk
- 1,75 dl Piskefløde
- 0,50 Vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
- 40 g Sukker
- 30 g Maizena
- 2 stk. Pasteuriserede æggeblommer
- 1,75 dl Piskefløde til flødeskum
-
Pynt
- 500 g Jordbær
Sådan gør du
Hold skærmen tændt
Kagebunde
- Færdig kransekagemasse sprøjtes ud til en lille kagebund (ca. 6 cm i diameter) i silikoneforme eller på bagepapir.
- Kagerne bages ved 210°C i 10-11 minutter. Lad kagerne køle af.
Vaniljecreme
- Skær vaniljestangen over og skrab kornene ud.
- Kom vaniljestang og korn, eller vaniljesukker, 1 dl mælk og fløde i en gryde og bring det i kog.
- Bland sukker, maizena og æggeblommer med den resterende 1 dl mælk, i en skål, og pisk det sammen. Når mælke-flødeblandingen koger, hældes den langsomt over i skålen og det hele piskes godt sammen. Hæld cremen tilbage i gryden og kog den langsomt op under omrøring. Lad cremen koge igennem et minuts tid, under omrøring inden den hældes en i skål, til afkøling. Tag vaniljestangen op. For at undgå mælkeskind på cremen mens den afkøler, kan man drysse overfladen med lidt sukker.
- Pisk den kolde creme godt igennem, så den bliver klumpfri.
- Pisk fløden let op, og vend i vaniljecremen. Sprøjt en lille portion cremen på hver af kransekagebundene. Ekstra creme, kan serveres ved siden af.
- Dekorér de bagte kager med friske jordbær.
Tip
Cremen kan erstattes af is eller flødeskum blandet med hakket chokolade.