Vild med jordbærtærte

I Danmark er vi helt vilde med jordbærtærte. Og bagerne har travlt, når det er sæson for jordbærtærte. Men du kan også sagtens fremtrylle de lækreste jordbærtærter og jordbærkager selv med vores opskrifter herunder. Er du nysgerrig på, hvorfor jordbærtærte egentlig smager så godt? Konditor hos Odense Marcipan, Maria Myhre-Mikkelsen, har et godt bud. Du finder svaret under opskrifterne længere nede på siden.

Gå på opdagelse i vores store udvalg af opskrifter på jordbærtærter herunder. Du finder helt sikkert nogle, som du ikke kan modstå. Men så er det godt, at jordbærsæsonen varer længe!

Klassisk Jordbaertaerte 1

Sommerens tærte

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og er der noget, der emmer mere af dansk sommer end en jordbærtærte? Den sprøde mørdej med en midte af blød mazarin, mørk chokolade, lækker
vaniljecreme toppet med søde, røde danske jordbær. 

Hos Odense Marcipan elsker vi jordbærtærten ligesom størstedelen af kageglade danskere. Derfor har vi også udviklet flere jordbærtærte opskrifter - både i små og store størrelser. Gå på opdagelse og find din favorit lige her på siden. 

Smaa Jordbaertaerter 03 Kopier Esben Fix

Jordbærtærter kommer i mange former

Du kan lave jordbærtærter på mange forskellige måder, med forskellige ingredienser og i forskellige former og størrelser. Kun de friske jordbær er selvskrevne - resten er op til fri fortolkning.

En klassisk jordbærtærte består typisk af en mørdejsbund, mazarinmasse, chokolade, flødecreme, og selvfølgelig jordbær - gerne toppet med gelé. Men jordbærtærter kan også laves på fx kransekagebunde og med vaniljecreme. Og så kan du med fordel kombinere de forskellige bunde, der hver især giver et skønt bidrag til de friske jordbær.

Din jordbærtærte kan også med fordel portionsanrettes til små fine tærter. Prøv vores små jordbærkager med kransekage eller små portionskager med jordbær. Begge opskrifter er perfekte til kagebordet til sommerens mange fester.

Dannebro 05

Den ultimative kage til sommerens fester

Jordbærtærten er et oplagt bud til sommerens fester - om det er en fødselsdag, et studentergilde, bryllup eller jubilæum, vil en jordbærtærte altid falde i god jord. Særligt er vores opskrift på flagkage med jordbær et alle tiders valg, når det er tid til fejring.

Prøv også vores talkage med jordbær - perfekt til enhver fødselsdag.

 

Jordbærtærter lavet med dine yndlingsingredienser - Find dem på webshoppen!

Jordbærtærte Jordbær 02

Vi danskere elsker jordbærtærte

Den rød-hvide sommerklassiker er en elsket favorit hos mange danskere, og det kan mærkes hos bagere rundt om i landet.

”Når jordbærtærten er i sortiment, er det suverænt den kage, bagerne sælger flest af,” fortæller Søren Sigvardt, salgschef hos bagerigrossisten CBP, og fortsætter: ”I jordbærsæsonen står tærten alene for op imod halvdelen af kagesalget hos bagerne.”


Hvorfor er jordbærtærten så populær?

Der er ingen tvivl om, at jordbærtærten har en helt særlig plads hos mange kageglade danskere. Men hvorfor er det netop dén kage, vi er så vilde med? Det har konditor hos Odense Marcipan, Maria Myhre-Mikkelsen, et bud på: ”Jordbærtærten er den ultimative sanseoplevelse i kageformat. Den er sprød, blød, cremet, saftig, sød og syrlig – du får det hele i én kagen.”

Og måske er netop dét grunden til, at spandaueren, napoleonshatten, hindbærsnitten, træstammen og de mange andre kager i montren må se sig overhalet, når jordbærtærten er på visit over sommeren.

Men det er ikke kun hos bageren, at vi søger jordbærtærten. Den er også et stort hit på Google, hvor der mere end 250.000 gange om året er relaterede søgninger til ”jordbærtærte” eller ”jordbærkage”.

Aldrig har det været så nemt at se så dygtig ud

”Den traditionelle jordbærtærte er faktisk en temmelig kompleks kage at bage,” fortæller konditor Maria Myhre-Mikkelsen. ”Man skal igennem mange processer, før man står med den færdige kage.” Og netop derfor vælger mange nok at lade bageren om sit håndværk og i stedet servere kagen hjemmebragt fremfor hjemmebagt.

”Det er synd, hvis vi ikke tør prøve selv”, mener Maria Myhre-Mikkelsen og kollegaerne fra Odense Marcipan – ”for det behøver ikke være så svært”. Derfor har vi hos Odense Marcipan nu lanceret en ny, forenklet opskrift på ”nemmelavet jordbærtærte”. 

Se opskriften her